Для чого потрібна аптечка в машині та що там має бути (ІНФОГРАФІКА)

Для чого потрібна аптечка в машині та що там має бути (ІНФОГРАФІКА)
  • Водії часто обурюються, що водійські аптечки придумали для того, щоб мати зайвий привід накладати штрафи
  • Можливо, ліки та бинти з неї вам ніколи і не знадобляться, але правильно одне: аптечка може врятувати життя
  • Що у ній треба мати?

Що треба мати у першу чергу

З шести аптек у центрі міста, де журналіст RIA питав про автомобільні аптечки, тільки в одній така знайшлася. Аптекарка Діана Крюкова розповіла, що у стандартний набір входять найпростіші та найпотрібніші засоби:

— Бинт, вата, джгут, медична косинка, нашатирний спирт, пристрій для проведення штучного дихання, — каже Діана. — Зеленка, парацетамол, валідол і нітрогліцерин під язичок від серця. Тискознижуючі та протиалергійні препарати. Зібрана аптечка у нас коштує 135 гривень. Але якщо купити все необхідне самостійно, то вийде у два рази дешевше. Це препарати, які використовують кожного дня при необхідності, тому тут немає нічого надзвичайного.

Відео дня

Раніше у водійську аптечку клали шприц з протишоковими ліками. Їх можна було вколоти людині, що потрапила у важку аварію до приїзду карети швидкої допомоги. Але через те, що за ними почали «ганятися» наркомани, зараз такі препарати не є обов’язковими, і відпускають за рецептом.

Андрій Карпенко каже, що свою аптечку не відкривав п’ять років — відколи купив машину. Аптечка, до речі, продавалася разом з автомобілем.

— Є перекис, йод, прилад для штучного дихання, — показує Андрій аптечку. — Вата, шприц, одноразовий стаканчик, ручка. Усі ці речі дуже важливі. Наприклад, та сама ручка потрібна для того, щоб записати на папірці час, коли наклали джгут, якщо знадобиться це робити. Ще у мене тут стерильні рукавички та напальчник.

Може знадобитися навіть… презерватив

У аптечці обов'язково треба мати ліки від температури і болю. Якщо плануєте довгу поїздку — візьміть препарати від нудоти. Особливо, якщо у їдете з жінкою чи дітьми. У дорозі можна запросто отруїтися — достатньо тільки купити якийсь несвіжий хотдог на заправці. Тому беріть з собою в дорогу препарати від розладів шлунка. Для тих, хто страждає хронічними захворюваннями, комплект одноразових голок для ін'єкцій і шприців не буде зайвим. Неодмінно зберігайте свою аптечку у водонепроникній упаковці під сидінням авто.

Також візьміть з собою презерватив. Це дуже корисна річ.

У презерватив можна набрати велику кількість води чи бензину. Він уміщає до п’яти літрів рідини. Також його можна використати як напальчник, щоб зупинити кров. А ще через те, що він дуже еластичний, його застосовують як джгут. Інколи навіть на ноги, щоб не промокли, можна натягти.

«Кожна секунда на рахунку»

Віталій Павловський, голова ГО «Ревізія влади»

— Аптечка може знадобитися у найбільш непередбачуваний момент. Навіть якщо водій сам не потрапив у ДТП, то він може допомогти іншому водію чи пішоходу, якого збили або просто стало зле. Важливо оперативно надати допомогу до приїзду швидкої. Якщо сталася аварія, кожний водій має підбігти туди зі своєю аптечкою.  Якщо водій зорієнтується, зупинить кров, приведе потерпілого до тями, у таких випадках максимальна швидкість вирішуватиме, житиме постраждалий чи помре. На щастя, мені аптечка ще ніколи не знадобилась, але я був свідком ситуацій, коли вона реально рятувала життя.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Слава .....

    Діана каже: парацетамол, валідол і нітрогліцерин під язичок. Тискознижуючі та протиалергійні препарати....

    Почему-то этого всего нету в ниже приведённом списке... и правильно что нету... Температура хранения таблеток от +5 до +25 ... а машине бывает за год от -15 до +70 .... а то и больше...
  • Dmitry Shapovalov

    Те кто считают аптечку ненужной ерундой - быкота. Мало того, что она может понадобится лично водителю и его пасажирам в мелких бытейских травмах на отдыхе(не говоря про аварию), так эта самя аптечка может помочь посторонним людям. Сам доставал её 2 раза для помощи людям и после этого дополнял в аптеке недостающие элементы. Всё в жизни бывает, поможеш ты - помогут тебе!

    Иванов Иван reply Dmitry Shapovalov

    а у нас ненужно ничего но автомобилей больше чем где вот так
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up