«Я не маю права жалітися»: вінничанка Марина Кушнір шість років воює з раком

«Я не маю права жалітися»: вінничанка Марина Кушнір шість років воює з раком
  • Впродовж останніх років вінничанка Марина Кушнір лікувала рак молочної залози.
  • Ми часто писали, як жінка проходить ці часи. А як вона лікується в умовах війни?

Взимку 2020 року Марина Кушнір дізналася, що в Україні лишився останній протокол лікування, який міг би їй допомогти, — це імунотерапія. Вартість курсу такого лікування становила 800 тисяч гривень. Тисячі небайдужих людей об’єдналися і Марина змогла зібрати необхідну суму для початку лікування і на те, щоб якийсь час його продовжувати.

Декілька днів тому вінничанка розповіла, як в неї справи.

— Моє маленьке таємне місце сили, де я ховаюся щодня, при наявності світла. А зараз, у мене стан на межі повного емоційного вигорання. Хоч я і стійко протистою усім навколишнім подіям, найважчим є постійні щомісячні поїздки на лікування, —  зазначає Марина. — За межами фотографій де я посміхаюся всупереч війні, залишаюсь я і рак, з яким мушу вже шість років продовжувати власну війну.

Відео дня

Вінничанка пише, що не має права жалітися, «адже зараз дехто в жахливих умовах не має ні домівки, ні належного лікування, знаходячись в окупації, люди ховають щодня наших мужніх воїнів, які виборюють нашу перемогу».

Рак нікуди не подівся

За словами Марини Кушнір, рак нікуди не подівся і з її життя.

— Кожна поїздка в таких умовах для мене і мого організму це стрес. Оскільки важко мені дається і дорога, і думки що я мушу лишити бабусю, яка залежна фізично від мене. Доглядати стареньку людину це не просто сидіти поруч, а постійні 24 години її піднімати, переодягати, міняти памперси та пеленки, мити і годувати, водити під ручку по квартирі та займатися певними вправами, щоб вона могла хоч якось бути. Інколи я днями не виходжу на вулицю, адже так втомлююсь, що мої побочки від хімії, просто валять мене з ніг, — йдеться у дописі.

Жінку дуже виручають чоловік та батьки, які постійно беруть відпустки за свій рахунок, щоб доглядати і бабусю, і Марину.

— Я посміхаюся, і сумую водночас, адже я дякую Богу і лікарям, що маю фізичні можливості вставати і долати кілометри, щоб попасти на хімію в іншу країну. Я мушу це робити, щоб отримувати свої життєвонеобхідні ліки та бути поруч із рідними. Проте, щомісячні витрати на купівлі квитків, проживання, харчування в іншій країні, спустошують мою родину. А велика кількість отриманих хімій дається в знаки, і мій організм постійно дає збій, — розповідає вона.

Дороге лікування

Щомісячно Марина мусить витрачати бюджет сім'ї в розмірі від 30 і більше тисяч гривень, щоб отримати своє лікування.

— Повірте, це дуже складно, адже обмежувати себе доводиться у всьому, а ще складніше постійно просити кошти на своє лікування, особливо в таких складних для всіх умовах. Якщо Ви маєте бажання та змогу підтримати мене фінансово та донатом, я буду Вам дуже вдячна! — просить вінничанка.

Про боротьбу дівчини з раком та початок збору коштів на імунотерапію нагадаємо, ми писали у матеріалі: «Ну що ж, день Х настав»: як вижити, якщо залишився тільки один шанс».

Реквізити для допомоги:

  • ПриватБанк: 4731 2191 2218 0593
  • Моно 5375 4114 1598 3803
  • Western Union на ім'я Vatalinska-Kushnir Maryna

У зв'язку зі змінами податкового законодавства, в призначенні платежу прохання вказувати коментар «Благодійність».

 

Читайте також:

Зима близько: у Мінрегіоні нагадали, що має зробити кожен вінничанин

Церковний календар на листопад 2022 року: православний і греко-католицький

Коментарі (6)
  • ML

    Я читала статтю про вас два роки тому. Ви дуже сильна і смілива людина. Навіть не уявляю скільки всього ви пройшли. Зараз ця сіра смуга має змінити колір. Не здавайтесь, в вас все буде добре, ви поборете хворобу!
  • Людмила Демчукова

    Нехай Вас Бог береже!🙏
  • Татьяна Киливнык

    Бажаю Вам Божої опіки, та швидкого одужання🙏🙏🙏
  • Ірина Цепла

    Міцного здоров‘я!🙏

keyboard_arrow_up