«Після операції мій хлопчик зможе ходити!»: вінничанка просить допомоги для 5-річного сина

«Після операції мій хлопчик зможе ходити!»: вінничанка просить допомоги для 5-річного сина
  • У свої п'ять Андрійко робить перші кроки з ходунцями після десятків реабілітацій. І найбільша його мрія — зробити самостійний крок. 
  • Андрій Журавський має ДЦП, спастичний парапарез. Через сильну спастику у ногах хлопчик не може повноцінно радіти дитинству та бігати разом з однолітками. 
  • Покращити стан маленького вінничанина можна за допомогою дороговартісної операції на яку в рідних немає коштів. Вони просять вашої допомоги. 

Мати хлопчика Людмила Журавська прийшла до нас у редакцію з проханням допомогти. Жінка зі сльозами на очах розповідала про свого сина, який мріє ходити. 

Хлопчик народився на 27-му тижні вагітності з вагою 920 грамів. Він другий з двійні, його сестричка Юля здорова. А от Андрій з народження боровся за повноцінне життя. 

— Він був надзвичайно маленьким і його легені не відкрилися, — розповідає мати хлопця. — Він самостійно не дихав та синочка приєднали до апарату штучної вентиляції легень. Майже півтора місяця він дихав виключно з його допомогою. 

Відео дня

Крім того, Андрій народився з пневмонією, гіпоксією та анемією третього ступеня. 

— Ми пройшли великий курс антибіотикотерапії. І через півтора місяця він сам зробив перші подихи, — каже жінка. — У лікарні наша сім’я прожила 2, 5 місяці і з вагою 2 4000 — нас виписали. 

Після народження у хлопчика ніяких неврологічних проблем не виявили. Лікарі сказали батькам, що потрібно лише періодично проходити курси масажів. 

— Ми дотримувалися всі рекомендацій, але його сестричка почала перевертатися, сіла і почала ходити, а він фізично від неї відставав. З вигляду не було помітно жодних відхилень ні нам, ні лікарям. А огляди ми проходили регулярно. Нам говорили, що треба трошки почекати, оскільки він народився дуже маленьким. 

Проте нічого не змінювалося і у віці 11 місяців вінницькі лікарі повідомили батькам, що є загроза ДЦП. Батьки Андрійка ці припущення вирішили перевірити та повезли сина на огляд в Київ. 

— Там нам сказали, що це ДЦП, спастичний тетрапарез, вражені руки і ноги. Коли нам поставили діагноз йому був майже рік і з того ми почали боротьбу з діагнозом, — продовжує вінничанка. — Спершу почали займатися приватно реабілітацією. Через рік ми досягли гарних результатів, але синочок все ще він не сідав та не ходив. У два рочки оформили інвалідність і з того часу почали їздити по державних реабілітаційних центрах. 

Це дало свої результати. Зараз Андрій ходить біля опори та з ходунцями. Але через тиждень-два після реабілітації спастика знову повертається і всі навички він втрачає.  

— На черговому курсі реабілітації в Польщі я почула розмову, що є така операція, яка виконується на спинному мозку. Під час неї розсікаються нервові закінчення, через які ця спастика в ніжках відбувається. Після цього пересікання ноги стають «м'які» і спастика зникає, — пояснює мати хлопчика. — Потім дитина починає вчитися ходити з нуля, як новонароджена. Але всі навички зберігатимуться. 

Батьки вирішили, що не можуть втратити такого шансу і намагаються зібрати необхідну сума на селективну дорзальну ризотомію. Ця операція коштує 46 тисяч 245 доларів. Робитимуть її в США. 

— Ми надіслали всі документи, відео та пройшли два етапи відбору у цій клініці, — каже жінка. —  Лікар, який буде її робити, це нейрохірург, який має досвіду тільки таких операцій понад 30 років. Андрійко після операції зможе ходити самостійно на короткі дистанції та на довгі з палицею. Ми не хочемо втратити такий шанс, він ще маленький і не хочеться йому такої важкої долі. 

Крім цієї операції на спинному мозку, Андрійкові ще потрібно ортопедична операція. Загалом клініка написала рахунок на 56 245 доларів. Батьки хлопчика не можуть самотужки зібрати таку суму і просять допомоги у всіх небайдужих. 

Реквізити для допомоги:

Приват Банк

5457 0822 2683 6414

5167 9856 6108 3444

Одержувач Журавська Людмила (мати)

 

Читайте також:

Чи можна застрахуватись від наслідків вакцинації? Приватні програми і державні гарантії

Школярі та вчителі мають пройти медогляд. Деталі про довідку та де її отримати

Коментарі (4)
  • Егор Обертинский

    ++++++++++++
  • Аліна Шевкунова

    🙏
  • Валентина Лаврова

    +++++++++++++
  • Жанна Немировская

    +++++++++++++++

keyboard_arrow_up