Як вижити «Особливому театру» під час пандемії?

У Вінниці існує унікальна театральна студія для дітей та підлітків із проблемами аутизму, синдромом Дауна та ДЦП «Особливий Театр». Напрямок діяльності «Особливого Театру»:

Реабілітація дітей та психологічний супровід батьків;
Розвиток дитини засобами театрального мистецтва;
Дикція, мовлення, логопедичні вправи;
Соціалізація за допомогою спільних виступів на сцені з дітьми без порушення розвитку.

На сьогодні в театральній студії займається 15 дітей з аутизмом, синдромом Дауна та ДЦП. Але, на жаль, заняття які позитивно впливають на розвиток цих дітей, під загрозою.

Приміщення, яке орендує театр-студія «Особливий Театр» доступне для осіб з інвалідністю, облаштоване пандусом і доступною вбиральнею, але зараз немає коштів, щоби платити за оренду. Якщо раніше «Особливий Театр» робив благодійні вистави та акції й у такий спосіб привертав увагу благодійників, а також завдяки благодійним внескам батьків дітей, хоч якось міг себе утримувати, то в умовах карантину пов’язаного з пандемією Ковід-19 такої можливості немає.

Театральна студія «Особливий Театр» існує з вересня 2019р. під керівництвом Марини Борисівни Ревенко. Марина Ревенко відома особистість як у Вінниці, так і за межами України. Вона професійний режисер і сценарист, громадський діяч і керівник Вінницького Благодійного фонду Розвитку Людини, художній керівник та режисер у незалежному театрі «Птаха», художній керівник та режисер у «Особливий Театр», а донедавна ще керівник народного театру «Сьоме небо» які сама і створила.

Під керівництвом Марини Ревенко театри здобували перемоги і гран-прі на престижних театральних фестивалях як в Україні, так і за кордоном.

Досягнення «Особливого театру» для дітей з аутизмом, синдромом Дауна та ДЦП за 2020 рік:
— Кількість учасників «Особливого Театру» 15 дітей з особливими потребами;
— ГРАН ПРІ Всеукраїнському конкурсі-фестивалі мистецтв «Тобі Україно». За ігрову театральну практику «Потяг із зупинками»;
 — Керівник колективу Ревенко М.Б., нагороджена відзнакою державного рівня — орденом «За розбудову України» за створення «Особливого Театру».
— Учасниця театру Настя Мирошниченко, спробувала себе в ролі телеведучої на дитячому інтернет каналі «Ми в ефірі»;
— «Особливий Театр» для дітей з аутизмом, синдромом Дауна та ДЦП увійшов у десятку фіналістів Всеукраїнського конкурсу «Кращі інклюзивні практики України — 2020».

Ось, що написала на своїй сторінці у Фейсбук художній керівник та режисер «Особливого Театру» Марина Ревенко:
«Довго вагалася писати цей пост чи ні, але, усе ж таки наважуся. Почну з того, що я особлива мама. Я довгий час не могла з цим змиритися (та й на сьогодні не змирилася) і довгий час без сліз не могла говорити про свою дочку. Бо боляче. Бо несправедлива доля, не до мене, а до неї… Чим вона завинила невинна душа? Я вже пенсіонерка, але як у кіно, тільки з виходом на пенсію я стала вільною від усіляких «треба». Я створила багато успішних театральних студій, але «ПТАХА» та «Особливий театр» самі рідніші, самі дорогі. Особливо «Особливий театр» для дітей із синдромом Дауна, аутизмом і ДЦП. Я дуже всіх їх люблю, я співчуваю рідним, я прошу та шукаю кошти для мистецького розвитку цих діток. І всі чекають від мене підтримки, розуміння та допомоги, забуваючи, що я одна з них — мати особливої дитини… І що мені теж потрібна допомога… До чого я це все написала?! По перше, тому що в мені постійно бореться дві людини: Я сама (дуже горда та сильна) та посада, яку я зараз займаю виконавчий директор благодійного фонду. Перша ніколи не буде нікого просити, а друга мусить це робити заради існування цих дітей… Зараз досить важкі часи. Допомагають коштами близькі друзі й колеги по партії «Голос». Й от сьогодні мені, яка вже не знає, до кого звернутися по фінансову допомогу, похвалилися що зібрали досить не малу суму для підтримки безпритульних тварин… Це, звичайно, добра справа, але я прошу для живих дітей і все менше, а то й зовсім не допомагають, а перемагають у благодійності не діти, а коти й собаки…»

Наразі театральна студія «Особливий Театр» потребує підтримки.
Допомогти можна, перерахувавши кошти на картку Приватбанк: 5168757402127734 Ревенко Марина Борисівна

Або на рахунок фонду:
Банківські реквізити:
ВБФРЛ
ЄДРПОУ 40536775
IBAN: UA313005280000026003455027820
В АТП «ОТП Банк» у м. Києві
МФО:300528
Призначення платежу: благодійні внески

 

Більше про театр можна дізнатися на сторінці «Особливий Театр».

Коментарі (1)
  • Марина Ревенко

    Дякую Юро за небайдужість.
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up