Всеукраїнський поетичний фестиваль «Підкова Пегаса - 2017»

У Вінниці з 2 по 5 серпня пройшов щорічний Всеукраїнський поетичний фестиваль «Підкова Пегаса - 2017». Фестивалю виповнилось 10 років! Як і було зазначено на сторінці фестивалю у мережі Фейсбук, 2 й 3 липня, для усіх охочих поетів, на берегах Південного Бугу був проведений виїзний пленер. Організатори гостинно приймали авторів поетичного слова у с.Канава Тиврівського р-ну.

Там поети мали змогу не тільки начитатись досхочу поезії, а ще й ознайомитись зі зразками Петриківського розпису та отримати практичні знання на майстер-класі з цієї техніки розпису.

А вже 5 серпня з 14.00 по 16.30 у вінницькій обласній бібліотеці ім. К. А. Тимірязєва пройшов другий етап Всеукраїнського поетичного фестивалю «Підкова Пегаса - 2017».

https://youtu.be/PVQbNsPRW0A

На фестивалі були присутні поети з різних міст України: Київ, Львів, Житомир, Южноукраїнськ, Бердичев, Бар, Шаргород, Тульчин, Ладижин, Тростянець, Тиврів, Вінниця.

Кожен з присутніх поетів мав у розпорядженні 4 хвилини, для того щоб своїми творами вразити журі фестивалю. Склад журі: Андрій Стебелєв, Ірина Зелененька, Сергій Татчин, Юлія Броварна, Леонід Борозєнцев.

Після завершення виступу конкурсантів кожен представник журі теж прочитав кілька своїх поезій.
https://youtu.be/_b7Zhi5rjQ4

https://youtu.be/yhSQd2sT4BU

https://youtu.be/Lv4dhq9qgCg

https://youtu.be/Ns4YpS-V73Y

Сергій Татчин читав зі своєї нової збірки «#епістоляніхроніки». Цю збірку Сергій написав спільно з поеткою Уляною Галич.
https://youtu.be/5vN-RgH4AHg

Серед учасників фестивалю були такі автори: Олександр Кучеренко (Сашко Обрій), Марія Шулима, Галина Мруць, Світлана Лапатанова, Максим Давигора, Ірина Федорчук, Олексій Скрипаченко, Галина Рибачук-Прач, Марина Кордонець, Олег Ратніков, Валентина Капшук, Ольга Даниловська, Артем Петренко, Анна Матвєєва, Олег Харін, Світлана Баламут, Данило Іванов, Юлія Григорук, Віктор Крупка, Світлана Кринична, Інна Варивода, Наталія Масюк, Тетяна Шкурак, Анастасія Ісько, Макарій Богайчук, Вероніка Остапчук, Микола Чорнобривенко, Світлана Шарчук, Іван Шолохов, Дар’я Паламарчук, Алла Гавришко-Бабічева, Юрій Прокопенко.

Третій етап фестивалю «Підкова Пегаса - 2017» відбувся у рамках поетичного батлу на площі біля ККЗ «Райдуга». І якщо у попередньому етапі переможця визначало журі, то у батлі переможця визначали усі присутні особистим голосуванням. Така собі поетична демократія.

Змагались 16 учасників з різних міст України. Після голосування за учасників першого кола – залишилось 8 авторів, потім 4. Музичні паузи забезпечували: Олексій Скрипаченко (спів та читання репу), Юлія Григорук (спів, гра на бандурі, імпровізація разом з Іриною Федорчук), Ганна Матвеєва (спів під гітару).


А до фіналу батлу пройшли: Артем Петренко та Микола Чорнобривенко, який погодився озвучувати мою поезію (Юрій Прокопенко).

Також протягом батлу захід висвітлювали представники Вінницького Народного клубу фотомистецтва «Обрій».

Ось що написала на своїй сторінці у Фейсбуці Дарина Паламарчук: «У мене сьогодні відбувся дебют як ведучої. І не просто там чогось:)) А цілого Підкова-Баттл 2017!!! І хоч тільки СПІВ-ведучої, але я тим дико тішусь:) Дякую Леонід Борозенцев за виявлену довіру бути твоїм партнером. Дякую за твоє надійне і веселе плече у цій непростій справі:)) Дякую усім учасникам та гостям - за вірші, посмішки, сльози, аплодисменти, атмосферу. Ви неймовірні! Я зловила величезний кайф від цього дня! Було тепло, душевно, емоційно, легко! Дякую вам усім! До нових зустрічей!»

Ведучі Леонід Борозенцев і Дарина Паламарчук створили на фестивалі «Підкова Пегаса - 2017» легку та невимушену атмосферу. І майстерно протримали інтригу з оголошенням переможців фестивалю до самого закінчення.

Тож підсумки фестивалю такі:
Гран-прі Олександр Кучеренко (Сашко Обрій) м.Южноукраїнськ,


Переможець батлу фестивалю - Юрій Прокопенко м.Вінниця.

ФОТО:
Дарина Паламарчук
Марина Ревенко
Світлана Лапатанова
фотоклуб "Обрій"

Коментарі (2)
  • Andrii Stebeliev

    Це не перевершено, Юрію Афоновичу!
  • Andrii Stebeliev

    Це неперевершено, Юрію Афоновичу!
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up