Вінницький проект «TRAmART» перший в Україні

Презентація підсумків мистецького проекту «TRAmART» у Вінницькій центральній міській бібліотеці ім. І.В. Бевза по вул. Хмельницьке шосе, 4., відбулась 21 Березня на Міжнародний день поезії.

Проект «Поетичний салон TRAmART» був реалізований Вінницькою міською централізованою бібліотечною системою за підтримки Британської ради в Україні та ГО «Гармонія» в рамках програми «Активні громадяни».

Один з керівників проекту «TRAmART» Юрко Юрчак розповів, що вже є майже 100 озвучених поезій та це ще не межа. Вірші продовжують надходити, бо кількість поетів охочих взяти участь у проекті постійно зростає.

Представник транспортної компанії розповів, що загалом враження пасажирів схвальні. Було кілька негативних відгуків, та невдоволення завжди було, є й буде, коли люди намагаються втілити цікаву ідею. Оксана Крижанівська співавтор проекту розповіла про візуалізацію проекту «TRAmART». Це робиться для тих, хто не може почути поезію або погано сприймає її на слух.

У проекті представлені поезії: Вадима Василенка, Юлії Вознюк, Вікторії Гранецької, Сергія Гули, Катерини Девдери, Ольги Зайцевої, Михайла Каменюка, Василя Кобця, Віктора Крупки, Віктора Мельника, Руслани Мельничук, Максима Рязанцева, Влада Сорда, Андрія Стебелєва, Валентини Сторожук, Сергія Татчина, Тетяни Яковенко, Юрія Прокопенка та Олександри Бурбело.  Як на мене, це чудовий проект. Я так вважаю не тому, що теж долучився до цього проекту. На вашу думку, що краще їхати в громадському транспорті і слухати гарну поезію своїх земляків, або їхати в переповненій маршрутці під пісні присмертного шансону? Тим більш, що поезія позитивно впливає на виховання нашої молоді. Скажу більше, саме з такими проектами як «TRAmART» Вінниця стає привабливішою для туристів. Яке місто України може похвалитися громадським транспортом, в якому звучить поезія, а Вінниці може! Такі нібито дрібнички й роблять нашу Вінницю особливою, додають гарного настрою або змушують замислитись над важливими речами, про які ми забуваємо у повсякденній метушні. Навіть у Львові (який претендує на звання культурної столиці України) немає такого чудового проекту. Деякі люди маючи вибір яким транспортом їхати, обирають трамвай тому, що там можна почути вірші своїх земляків.

Тому дякую авторам проекту за намагання зробити нашу Вінницю неповторною, більш привабливою, культурною – містом яким варто пишатися!

Фото з сайту Вінницької центральної бібліотеки для дітей та юнацтва.



Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді Від читача 18:58 смс для Анечки 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up