Відновимо “Савой” разом!

Шановні вінничани, я керівник апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду, хочу довести до вашого відома інформацію про стан ремонтно-реставраційних робіт готелю «Савой», адже до кола моїх безпосередніх обов'язків, серед іншого, входить і координування роботи з матеріально-технічного забезпечення суду.

Договір оренди вказаного приміщення Вінницький апеляційний адміністративний суду уклав 18.05.2011, проте у 2011 році власне ремонтні роботи ще не розпочались. Спершу здійснювались ґрунтовні дослідження самої пам’ятки і її прилеглої території, розроблявся план робіт та проектна документація.

На виконання ремонтно-реставраційних робіт було укладено договір з підрядними організаціями.

Хочу звернути увагу, що у той же час на офіційному веб-сайті Вінницького апеляційного адміністративного суду було спеціально створено розділ «Савой» – відновлюємо разом» (https://goo.gl/VJMeb2), щоб небайдужі вінничани могли долучитись до процесу реставрації.

Значною мірою швидкість процесів реставрації залежить і від фінансування. Наш суд є державною установою, і кошти на ремонтно-реставраційні роботи отримує тільки з Державного бюджету України.

Чому спочатку почались зовнішні роботи? Будівля колишнього готелю «Савой» розташована у самому центрі міста, тому реставраційні роботи розпочались з відновлення фасаду, елементів прикрас та балконних блоків, які були в аварійному стані. Потім було відновлено мансардний поверх, а також встановлено дворівневий купол зі шпилем, який був зруйнований ще під час Другої світової війни.

Зауважу, що у ході виконання робіт постійно доопрацьовувалась проектна документація, розроблялись технічні умови.

Далі розпочались вже внутрішні роботи. Зокрема, було повністю оновлено міжповерхові перекриття, замінено балки, укріплено металеві конструкції, відбулось утеплення поверхів.

Усі кошти, які надійшли з Державного бюджету України на виконання ремонтно-реставраційних робіт приміщення готелю «Савой», суд використав за цільовим призначенням. Варто зазначити, що головний розпорядник коштів – Державна судова адміністрація України наразі збільшила видатки фінансування, тому маю надію, що процес виконання ремонтних робіт наблизиться до свого завершення до кінця 2017 року.

Варто зауважити, що Вінницький апеляційний адміністративний суд, усвідомлюючи відповідальність, покладену на нього за процес реставрації «Савою», час від часу звітував громадськості про стан будівлі та хід ремонту, а також надавав фотоматеріали. До речі, усю цю інформацію можна знайти на офіційному веб-сайті суду vaas.gov.ua.

Дуже хочу і прикладаю всіх зусиль, аби ремонтно-реставраційні роботи приміщення були у цьому році завершені. Покладаю велику надію на будівельну компанію, а також розраховую на вашу підтримку, шановні жителі нашого рідного міста!

Також прошу журналістів бути об'єктивними, адже наше спільне завдання – якісно, швидко та вчасно відреставрувати пам'ятку архітектури й історії, яка є окрасою Вінниці. Зробимо це разом!

  

 

Коментарі (0)
А чи знаєте ви, які спори розглядають адміністративні суди?

Софійка радо розповість вам, що таке адміністративний суд, які спори він розглядає та багато іншого у новому презентаційному...

Коротко про кар’єрні сходинки для тих, хто прагне служити Феміді

Ще з юного віку  діти мріють про свої майбутні професії, обговорюють з ровесниками,  ким вони будуть, коли виростуть....

Що ви знаєте про правосуддя в Україні? Допитлива дівчинка Софійка розповість школярам і не тільки про усе...

Що ви знаєте про правосуддя в Україні? Мандруйте просторами судової системи нашої держави разом із допитливою Софійкою, яка...

Локальні акти суб’єктів владних повноважень не є першорядними при зверненні до суду

Адміністративні суди вказали: документи щодо усунення недоліків залишеної без руху апеляційної скарги мають бути...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up