СУДДІ І ЗМІ ШУКАЛИ КОМПРОМІС ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ

 22 травня судді-спікери Вінницького апеляційного адміністративного суду Андрій Загороднюк та Тетяна Драчук взяли участь у роботі першого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього».

Захід проходив у форматі перегляду в режимі відеоконференцзв’язку на базі Вінницького апеляційного адміністративного суду за ініціативою територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області.

Форум організовано за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, Громадського об’єднання «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

Метою зібрання було осмислення негативних тенденцій у інформативному просторі та напрацювання антикризової комунікаційної стратегії спільними зусиллями судів та медійників.

Діалог відбувався в рамках трьох сесій, під час яких учасники форуму отримали можливість висловитись щодо гострих кутів у співпраці та шляхів їх подолання, а також ознайомитись із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ. Ділились думками щодо етичних стандартів співпраці.

Говорили про наболіле, про можливі механізми вирішення етичних конфліктів у діяльності судів та ЗМІ, адже усі без винятку зацікавлені в налагодженні конструктивної співпраці та формуванні позитивного іміджу як судової влади, так і засобів масової комунікації, та, врешті-решт, у зрілості суспільної думки.

В останній сесії відбулась дискусія, де усі запрошені висловили свої враження та пропозиції про подальші кроки взаємодії. Крім того, усі погодились, що такий форум повинен відбуватись щороку для того, щоб обговорювати нагальні проблеми та впроваджувати правила майбутньої співпраці у взаємній підтримці та повазі.

По завершенню форуму заступник начальника ТУ ДСА у Вінницькій області Олег Кислиця подякував усім учасникам за гарну роботу, а голові Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталію Кузьмишину - за надання платформи для проведення цього заходу.

Коментарі (0)
А чи знаєте ви, які спори розглядають адміністративні суди?

Софійка радо розповість вам, що таке адміністративний суд, які спори він розглядає та багато іншого у новому презентаційному...

Коротко про кар’єрні сходинки для тих, хто прагне служити Феміді

Ще з юного віку  діти мріють про свої майбутні професії, обговорюють з ровесниками,  ким вони будуть, коли виростуть....

Що ви знаєте про правосуддя в Україні? Допитлива дівчинка Софійка розповість школярам і не тільки про усе...

Що ви знаєте про правосуддя в Україні? Мандруйте просторами судової системи нашої держави разом із допитливою Софійкою, яка...

Локальні акти суб’єктів владних повноважень не є першорядними при зверненні до суду

Адміністративні суди вказали: документи щодо усунення недоліків залишеної без руху апеляційної скарги мають бути...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up