Стали відомі переможці конкурсу дитячих малюнків «Судовий сюжет»

У Вінницькому апеляційному адміністративному суді  вперше  проходив унікальний  конкурс  дитячих  малюнків на судову тематику - «Судовий сюжет».

Підсумки цього конкурсу підбили під час урочистого відкриття виставки 16 травня 2017 року у будинку адміністративних судів, де й відбулося нагородження переможців у трьох вікових категоріях (від  6  до 16 років). На святкування  були запрошені усі конкурсанти разом із художніми керівниками та директором Вінницької дитячої школи мистецтв Ярославом Зіньком.  

Розпочався цей унікальний проект 15 грудня 2016 року у день працівників суду. Протягом п’яти місяців юні митці навідувались до Будинку адміністративних судів для того, щоб наочно познайомитись із життям судової установи, побувати у судовому засіданні і, власне, зібрати враження для художніх сюжетів.

Із захопленням діти пізнавали роботу судової установи і жваво відтворювали на полотнах свої враження. У результаті творчої праці конкурсанти передали до ВААС 34 роботи, які і були представлені на виставці.

Розподіляли  призові місця шляхом голосування у кожній з вікових категорій журі. Основними критерія оцінювання  робіт  були художня майстерність та втілення оригінальної ідеї. Усі гості виставки мали можливість особисто долучились до визначення переможців, голосуючи та заповнюючи відповідні анкети з переліком усіх робіт учасників. Крім того, з 14 травня на сайті суду, проводилось онлайн-голосування у номінації «Приз глядацьких симпатій», участь у якому взяли понад дві сотні респондентів.

Голова  суду Віталій Кузьмишин  привітав юних  майстрів  і вручив  переможцям  дипломи  та пам’ятні  подарунки, а художнім  керівникам  -  подяки за їхнє сприяння у розвитку творчого потенціалу юних талантів та збагачення світогляду молодого покоління щодо функціонування органів державної влади.

У своїй вітальній промові очільник суду наголосив, що однією із цілей конкурсу було надати можливість взаємної комунікації суддів та працівників суду з молодим поколінням. Це чудова можливість побачити суддям своє віддзеркалення крізь призму дитячої уяви, а молоді познайомитись із судом зсередини, без будь-яких викривлень та перекручень.

«У ваших роботах ми побачили справжнє ставлення суспільства до суду. Картини наповненні яскравими кольорами, що підкреслює відсутність негативу до судової влади. Водночас ці  малюнки є свідченням того, що Вінниччина народжує талановитих людей, які живуть у державі, яка прагне до розвитку, і тому, саме в такій країні мають працювати потужні державні інституції, в основу діяльності яких покладено – захист прав та інтересів людини. І всі зміни  в нашій державі  залежить від нас самих!  Вітаю з перемогою наших юних учасників і бажаю творчих успіхів!», – відзначив Віталій Кузьмишин.

Отже, переможцями стали:

  1. Молодша вікова категорія (7 – 9років) – ІІІ місце – Кліментовський Максим за роботу “Оголошення рішення суду”, ІІ – Загороднюк Іван за роботу “Феміда”, І місце – Марущак Ілля за роботу “Судова справа”. Приз глядацьких симпатій отримав Кліментовський Максим за роботу “Оголошення рішення суду” .
  2. Вікова група 10-12 років – ІІІ місце – Шкаранда Марія за роботу “Суддя”, ІІ місце – Постова Дар’я за роботу “Судове засідання”, І місце – Стрільчук Марія за роботу “Образ судді”. Приз глядацьких симпатій отримала Гарболінська Марічка за роботу “Українська Феміда”.
  3. Старша вікова категорія (13-16 років) – ІІІ місце  –  Казмірчук Яна за роботу  “Українська феміда”, ІІ місце – Вітюк Аліна за роботу “Суддя апеляційного суду”, І місце – Татуріна Анастасія за роботу “Українське правосуддя”. Приз глядацьких симпатій отримала Татуріна Анастасія за роботу “Українське правосуддя”.

 

 

Коментарі (0)
А чи знаєте ви, які спори розглядають адміністративні суди?

Софійка радо розповість вам, що таке адміністративний суд, які спори він розглядає та багато іншого у новому презентаційному...

Коротко про кар’єрні сходинки для тих, хто прагне служити Феміді

Ще з юного віку  діти мріють про свої майбутні професії, обговорюють з ровесниками,  ким вони будуть, коли виростуть....

Що ви знаєте про правосуддя в Україні? Допитлива дівчинка Софійка розповість школярам і не тільки про усе...

Що ви знаєте про правосуддя в Україні? Мандруйте просторами судової системи нашої держави разом із допитливою Софійкою, яка...

Локальні акти суб’єктів владних повноважень не є першорядними при зверненні до суду

Адміністративні суди вказали: документи щодо усунення недоліків залишеної без руху апеляційної скарги мають бути...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up