Що змінилось у житті вінницьких депутатів за 8 місяців 2018 року?

Відповідно до вимог ЗУ «Про запобігання корупції» депутати місцевих рад України повинні щорічно подавати свої декларації про доходи до Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК), а також у 10-денний строк повідомляти НАЗК про суттєві зміни майнового стану, тобто отримання доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів.

На відміну від декларацій за 2016 рік, усі 54 депутати Вінницької міської ради вчасно подали до НАЗК свої декларації про доходи за 2017 рік. А от чи повідомляли депутати про зміни свого майнового стану вже у 2018 році, вирішили перевірити активісти Громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад».

Автомобільне поповнення
Три депутати Вінницької міської ради придбали нові автомобілі.
Так, депутат від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» В’ячеслав Заремба у квітні 2018 придбав FORD GALAXY 2013 року за 170 тисяч гривень у іноземного громадянина. Нова TOYOTA SIENNA за 1,150 млн. грн. і у депутата від «Вінницької Європейської Стратегії» Бориса Гройсмана. Депутат від ВО «Свобода» Дмитро Уманець, якому в березні 2017 спалили автівку, тепер їздитиме на Mitsubishi Outlander 2004 року вартістю 48 700 грн. Всі вони, відповідно до даних в реєстрі е-декларацій, вчасно подали відомості про ці зміни.
А ось депутати від «Вінницької Європейської Стратегії» Олександр Чернега та Павло Яблонський своє рухоме майно продали – за 1,6 та 2,350 млн. грн відповідно. Прибуток від відчуження рухомого майна задекларував і депутат Борис Гройсман загальною вартістю 742 тисячі гривень.

Декларування високих зарплат 
Відповідно до Інструкції НАЗК щодо подання е-декларацій, заробітна плата суб’єкта декларування вважається його доходом. Тому відповідно, якщо декларант отримав одноразовий дохід у вигляді заробітної плати у розмірі, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, то він зобов’язаний повідомити про це Національне агентство шляхом подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування.
Добросовісність у подачі щомісячних змін до НАЗК демонструє депутатка Вінницької міської ради від БПП Алла Власюк, яка є генеральним директором ТОВ «Вінницька Промислова компанія» і отримує щомісяця заробітню платню, що є вищою за 50 ПМ громадян.
А от депутат від БПП Олександр Третяк задекларував отримані відсотки по облігаціям ТОВ-НВП “Гамма” загальною вартістю 800,7 тисяч гривень.

Нові квартири та земельні ділянки
Вчасно подав зміни майнового стану і депутат від «Вінницької Європейської Стратегії» Роман Андронійчук, який придбав три квартири, частину житлового будинку та три земельні ділянки.

Загалом можемо стверджувати, що рік 2018 є доволі успішним для депутатів Вінницької міської ради, які при цьому виконують ЗУ «Про запобігання корупції» та повідомляють НАЗК про значні зміни у своїх статках.

В той же час містяни мають можливість знайомитись із деклараціями своїх обранців не лише у реєстрі електронних декларацій НАЗК, а й за допомогою сайту міської ради.

Довідково: Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни в майновому стані декларанта несе за собою адміністративну відповідальність (відповідно до ч. 2 ст. 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та покарання у вигляді накладення адміністративного штрафу у розмірі від 1700 до 3400 грн.

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись:

На сайті організації

В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»:

В соціальній мережі Facebook

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Вінницькій області звертайтесь до Громадської організації «Центр громадської активності “Результат», [email protected]

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». В місті Вінниця за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Центр громадської активності «Результат».

40463952_240611919984028_8762760317894656000_n

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up