Робота в ресторанно - готельному бізнесі доступна кожному!

  • Академия сервиса HoReCa
  • Автор: Академия сервиса HoReCa
  •  Мы обучаем, трудоустраиваем, оцениваем  и аттестовываем персонал, консультируем, проводим аудит и  реорганизацию предприятия в сегменте НоReCa.

     

  • access_time

На перший погляд може здатись, що людей з обмеженими фізичними можливостями зовсім немає або їх украй мало, оскільки ані заклади нашого міста, ані вулиці, ні робочі місця не пристосовані до їхніх особливих потреб.

«Сьогодні західні соціологи вже серйозно говорять про феномен «фіолетової білки». Таким терміном HR-менеджери називають співробітників, «які створюють різницю» завдяки нестандартному мисленню. Саме люди з обмеженими можливостями, здатні чітко сконцентруватися на одному завданні. Вони звикли до неперервного аналізу ситуації, пошуку оптимальних рішень, віддані своїй справі і, відповідно, - показують неймовірні результати в роботі. Слідом за HR-менеджерами те ж саме стверджують і такі гіганти сучасного бізнесу, як мільярдери Карлос Слім і Річад Бренсон, які активно агітують наймати людей з обмеженими можливостями не тільки на вимогу законодавства або соціальної відповідальності, а й з причини їх надзвичайного потенціалу. Наукою доведено, що дислексики, аутисти, люди із синдромом Аспергера та іншими захворюваннями, як фізичними, так і з проблемами в розвитку, мають особливий склад розуму, що дозволяє їм креативити та думати інакше», - Корній Грицюк.

Сьогодні існує невтішна тенденція, яка, на жаль, не притаманна високоцивілізованому суспільству: власники готельно-ресторанного бізнесу не надто бажають наймати на роботу людей з обмеженими можливостями. Більше того: людям з особливими потребами вкрай важко відпочити у ресторанах та кафе або ж обрати готель для проживання.

До нашого міста часто приїжджають делегації, проводяться конференції, семінари саме для людей з інвалідністю, які елементарно не можуть обрати готель, їм тяжко знайти ресторан по тій простій причині, що ні приміщення, ні, скажімо, вбиральні не пристосовані до таких особливих відвідувачів. Як наслідок – ресторанно-готельний бізнес втрачає кошти.

На сьогодні Фонд соціального захисту інвалідів надає бізнесу кошти, спрямовані на облаштування робочих місць для людей з обмеженими можливостями та для закупівлі необхідного обладнання. Вони надаються у вигляді позик, строком на три роки або ж дотацій, але, як зазначає Вінницьке обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, жодної заявки на отримання коштів ще не було подано.  

Академія сервісу «HoReCa» спільно з Центром реабілітації «Гармонія» провели прес-конференцію де були присутні представники Вінницького обласного центру зайнятості, Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради та Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Під час заходу обговорювалась тема працевлаштування людей з обмеженими можливостями, де представники Академії сервісу «HoReCa» анонсували безкоштовне навчання людей з обмеженими можливостями з подальшим працевлаштуванням кращих випускників.

Наприкінці, наведемо приклади закордонного досвіду ведення ресторанно – готельного бізнесу:

«Signs Restaurant», Канада - Відомий у Торонто ресторан уже декілька років славиться у світі завдяки своїй особливій атмосфері – персонал тут спілкується винятково мовою жестів, адже більшість співробітників глухі.

«Mauer», Німеччина - Серед працівників «Mauer» є люди з аутизмом, ДЦП, синдромом Дауна, для яких ця робота – головне призначення в житті. Тут панує неймовірний командний дух.

ЦАХАЛ і театр «На Лагаат», Ізраїль - Артисти мають проблеми зору, слуху або мовлення, тому практично вся їх комунікація із зовнішнім світом тактильна. Найбільш відомий і популярний лектор серед молоді – безжурний капітан Йохонатан Коен, який, маючи тяжку форму паралічу, читає новобранцям лекції та особистим прикладом підіймає бойовий дух.

Та ще безліч інших компаній.

Давайте починати змінювати нашу країну з себе! Все можливо, потрібне тільки бажання!

Коментарі (0)
Офіціціант -це круто та перспективно

Ця робота сприймається як підробіток, але за професійність вінницькі ресторани та паби готові платити — і немало. Якщо...

Академія Сервіса HoReCa

Теперь у  винницкой молодежи есть возможность получить быстрое и  квалифицированное образование в городе Винница...

Робота в ресторанно - готельному бізнесі доступна кожному!

На перший погляд може здатись, що людей з обмеженими фізичними можливостями зовсім немає або їх украй мало, оскільки ані...

Открытие сезона шашлыков. Батл поваров! 29.04.17

  Впервые в Виннице состоится Батл Поваров, которые будут делиться с нами своими секретами приготовления шашлыков....

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up