Повідомлення прес-служби «ЖЕО» стосовно «небезпечного будинку біля фонтану Рошен»

Нещодавно на сайті інтернет-порталу «20хвилин» вінничанка Аліна Хранітель розмістила статтю «Небезпечний дім біля фонтану Рошен!!!» та зазначила, що «багатоповерховий будинок, що по вул. Київська, 12, є небезпечним, як для мешканців, так і для їх гостей. ЖЕО та Прозорий офіс ігнорують багаточисельні скарги власників квартир…».

У свою чергу прес-служба «Житлово-експлуатаційного об’єднання» вважає за необхідне звернути увагу громадськості та зокрема мешканців житлового будинку №12, що по вул. Київській, на наступну інформацію.

Відповідно до пункту другого статті 7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» «кожний співвласник несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника..». Тому зобов’язання забезпечити належне утримання будинку в першу чергу лежить на його мешканцях,  і саме вони мають визначати які  роботи і в якому порядку мають виконуватися. Також, слід підкреслити, що ТОВ «ЖЕО» нараховує мешканцям оплату за утримання будинку лише за фактично виконані роботи та в межах коштів затвердженого тарифу. Тому питання, що ТОВ «ЖЕО»  отримує кошти просто за утримання є некоректним.

Відповідно до Рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради № 995 від 26.04.2012. діючий тариф на утримання на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій житлового будинку, що по вул.Київська, 12, становив 2,36 грн./1 м.кв. Максимальна сума по будинку, на виконання робіт товариством, становила 7500 грн, за виключенням щомісячних витрат на прибирання, технічне обслуговування ліфтів, освітлення місць загального користування та енергопостачання ліфтів, сума витрат на інші роботи (послуги) –  2 000 грн.

За період 2013 – 2017 років товариством було виконано наступні роботи:

  • ремонт м’якої покрівлі (146,98 кв.м.) та примикання (74,23 п.м.) –7798,64 грн.;
  • встановлення пісочниці – 1706,87 грн.;
  • ремонт інженерних мереж (123,4 п.м.) – 29757,5 грн.;
  • ремонт під’їзду – 16 529, 26 грн.;
  • ремонт альтанки – 2718,62 грн.;
  • заміна мереж холодного водопостачання (27 п.м.)  та гарячого водопостачання (16 п.м.) – 2863,02 грн.;
  • ремонт елеватора – 1975,45 грн.;
  • заміна запірної арматури (12 шт) – 2218,97 грн.;
  • ремонт фасаду (шпатлювання 17,22 п.м.) – 2 905,43 грн.;
  • ремонт машинних приміщень ліфтів І, ІІ під’їздів – 4670,27 грн.;
  • встановлення дитячої гірки – 10014 грн.

Враховуючи обмеження тарифу, нарахування за виконані роботи у деяких випадках проводилися частинами та станом на 01 травня 2017 року витрати по виконаним роботам по будинку, що не враховувались в нарахування,  складають 11 820 грн. (з ПДВ).

На превеликий жаль, проведення поточного ремонту не дає 100% гарантії на тривалу експлуатацію, тоді як проведення якісного капітального ремонту покрівлі будинку та утеплення його фасаду дозволить мешканцям житлового будинку №12, що по вул. Київській, на десятки років забути про болючу проблему.

 Як приклад, у 2012 році,  у вказаному житловому будинку, капітальний ремонт частини покрівлі виконувався за рахунок коштів місцевого бюджету на суму  29 443,3 грн. (з яких дольова участь мешканців становила 6000 грн.).

Тому хочемо наголосити, що міська влада під керівництвом міського голови Моргунова Сергія Анатолійовича не залишається осторонь мешканців і готова взяти на себе 70% витрат по капітальному ремонту багатоповерхових будинків. Але в цьому випадку ініціатива має йти саме від мешканців, як власників багатоквартирного будинку. В свою чергу, фахівці ТОВ «ЖЕО»  готові надати інформаційно-консультативну  допомогу в організації капітального ремонту.

Сподіваємося на плідну співпрацю.

Змінено графік роботи Центрів обслуговування ТОВ "ЖЕО"

ДО УВАГИ ВІННИЧАН! Шановні мешканці, звертаємо вашу увагу на те, що у Центрах обслуговування ТОВ «Житлово-експлуатаційне...

У "ЖЕО" 17 вінницьких багатоповерхівок перейшли на послугу з управління

Колектив ТОВ «Житлово-експлуатаційне об’єднання» радий вітати мешканців житлових будинків по вул. Князів...

ЖЕО завжди використовує найкращі матеріали у своїй роботі

Нещодавно фахівці ТОВ «ЖЕО» забезпечили виконання робіт з поточного ремонту покрівель на житлових будинках по...

Дружня сім’я «ЖЕО» стала ще більшою

Колектив ТОВ «Житлово-експлуатаційне об’єднання» радий вітати мешканців житлових будинків по вул. Хмельницьке...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up