ПОДАТКОВИЙ ЕКСТРИМ ДЛЯ БІЗНЕСУ

Податковий компроміс-PR назва. Запропонована процедура більше нагадує «сир в мишоловці» з ланцюговою реакцією. Введені зміни по сплаті податків не можна назвати змінами або полегшенням для бізнесу.  

В нинішніх умовах треба запровадити податкову амністію, а не податковий компроміс.  

Автори закону відірвані від реальності податківці, а не бізнесмени. Робили «компроміс» для влади, як додатковий механізм «дожимати» мілкий та середній бізнес і здирати кошти. З великим бізнесом треба довго тягатися по судах.

Існуюча податкова система існувала від Кучми і по сьогодні. Бізнес і тоді і зараз вимушений вдаватися до «конверту», адже зарплати платити треба, а корупція і податковий тягар не залишають іншого вибору.

Щоб кардинально змінити ситуацію, треба спростити і зменшити податки, а не їх кількість, зробити прозоре і зрозуміле використання бюджетних коштів, а потім амністувати. Такий має бути «компроміс» з народом. Тоді піднімиться довіра і місцевого і іноземного бізнесу до фіскальної служби і до влади.

Немає кардинальних змін – у бізнесу немає довіри до влади, до «компромісу», немає інвестицій. Думали, що нова влада запропонує бізнесу щось європейське.

Зараз люди надіються в першу чергу на себе не вірять владі. Тому перспективи даного закону і використання податкового компромісу підприємцями буде дуже низька, або добровільно-примусова.

В цьому законі виникає зразу дуже багато юридичних питань і взагалі…… його застосування приведе до багатьох казусів і відповідно можливих зловживань зі сторони як недобросовісних конкурентів, так і від тої самої фіскальної служби та правоохоронців.  

Законом політично визначено дату – 1 квітня 2014 року. Гадайте, але це День гумору та сміху. Змін в податках 1 квітня не відбувалося. Що робити бізнесмену, який конвертував у однієї або ряду таких фірм і до 1 квітня, і після? За березень 2014 – компроміс, а за квітень 2014 – кримінал?! Що здасте таку уточнену декларацію?

Здали уточнену декларацію («здав конверт») – чекай на перевірку. 10 днів податкова визначається прийти, або не прийти. Я думаю, прийде. Ви хочете ще раз бачити в себе податкову? За результатами податкова може скласти не тільки довідку, яка має підтвердити ваш уточнюючий розрахунок, але й акт (ваш уточнюючий розрахунок плюс додатково виявлені порушеннями) і потім прийняти рішення з нарахуваннями. Як Вам таке?  Донарахували 10 гривень – мусиш погодитися. Не погоджуєшся – в суд, але компроміс вже не працює. Як вам судитися: спочатку зізнався, а потім відмова?

Не «здав конверт», але здали інші. А вам фірма реально поставила товар, надала послуги (роботи). У вас перевірка, так як вона іншим прокручувала «безнал» в «нал». До вас прийдуть і нарахують, бо ти працював з «конвертом». Ви знали, що ви працюєте з конвертом?  А інші, що «здали конверт», будуть як доказ вашої вини. Як Вам така ситуація? Закон не забороняє проведення зустрічних перевірок і компроміс досягається лише з тим підприємцем, який «здав» «конвертатора».

Чим більше таких уточнюючих розрахунків, тим більше доказів і на «конвертатора» про створення фіктивного підприємництва, кримінальна відповідальність за що передбачена ст. 205 КК України.

Створенням таких законів влада підбурює і заставляє бізнес йти на низькоморальні вчинки – «зливати» інших заради свого спокою.

Підприємцю так і залишається незрозумілим і влада не визначила в законах що таке є «сумнівна», «фіктивна» фірма, «з ознаками фіктивності», «сумнівні» або «безтоварні операції», хоча фіскальна служба такі визначення в своїх актах використовує.

Іншими словами, закон надає податківцю будь-яку альтернативу в діях. А ти підприємець «домовляйся». Домовлятися можна в межах 5 % від податку. Або знову судись! Я к бачите "все для бізнесу"!.

Влада не створює умови, щоб бізнесу було комфортно і вигідно працювати, спокійно платити помірні податки. Суттєвих податкових змін не має. Інвестори до нас бояться їхати. Корупція продовжується. А ті зміни які є – Показова лояльність нової влади перед бізнесом і Європою.

Податковий компроміс працювати не буде! Це просто дожим бізнесу – «бутафорія», або ПОДАТКОВИЙ ЕКСТРИМ.

Аналіз змін до Податкового Кодексу України та доповнення Розділу XX підрозділом 9-2 «Особливості уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість під час застосування податкового компромісу» (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2755-17/page43), внесених Законом № 63 - VIII від 25 грудня 2014 року (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/63-19/paran5#n5) проведено фахівцями та експертами з оптимізації податків АКК «Технології бізнесу і права» під керівництвом адвоката О. Білошкурського

   

Коментарі (1)
Президент присягає Українському народові, а не депутатам у Верховні Раді

Новообраний Президент має реальну підтримку 73 відсотка виборців, а депутати ВРУ, за соціальними опитуваннями, мають довіру...

Нова влада має фінансувати з державного бюджету на рівні до 2% відновлення всіх архітектурних об’єктів

Пожежа у соборі Паризької Богоматері знищила його унікальний внутрішній дизайн та оздоблення. Боляче було дивитися на фото...

Права на справедливий суд і “право на надію”

Іван Покотило був незаконно засуджений до смертної кари в кінці 90-х років минулого століття за нібито організацію “бандитських...

Володимир Зеленський – представник покоління, яке формувалося на ідеології незалежної України

Я дуже радий, що мій вибір співпав з вибором більшості (31%) українців. Цілком нормально і реально бачити перемогу у першому...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up