Не соцмережами єдиними

Галерея життя, сформована кожним із нас, запропонована публіці й виставлена на показ. Сучасні люди мають ніби лицьову та зворотню частину власної буденності. Звичайні події фільтруються, прикрашаються й висвітлюються в інтернет просторі в абсолютно відмінному форматі з реальністю.

 Гортаючи стрічку всім відомого «Instagram», люди спостерігають за розкішним життям знайомих й зірок, в свою чергу, також створюючи гідний контент. Наразі соціальні мережі буквально заполонили світ. Жодна молодіжна подія не відбувається без десятку світлин. Так, якби ж то були фото на пам‘ять про яскравий момент. Ні, в більшості випадків створюється завіса ілюзій для власних підписників, читачів. Люди ліплять свій віртуальний образ, як скульптори, пишуть казки, як поети, й одягають маски, ніби актори театру. Світ інтернету інший,  висвітлений  через призму.

У сьогоденні далеко чи не кожна сучасна людина закута у кайдани віртуального життя. Звичайні підлітки не проґавлять жодної нагоди опублікувати нове фото, яке на їх думку варте погляду кожного. Діти ж дошкільного віку не поснідають без чергового відео улюбленого «ютубера», а наші бабусі не заснуть доки не додивляться ще кілька серій інтригуючого серіалу.

На перший погляд соціальні мережі – чудовий винахід людства, який допомагає спілкуватися на величезній відстані, ділитися інформацією та моментально дізнаватись про останні новини світу. Але чи так це насправді? Ні. Всі ці сучасні комунікації, безсумнівно, об’єднують людей у віртуальності, натомість, в реальному житті вони слугують, ніби стіною, яка все більше віддаляє близьких та рідних один від одного.

Постають питання: «Як лише десять років тому люди обходилися без цієї сучасності? Як спілкувались, знайомились, відпочивали?» А зовсім просто. Вони мали живі емоції, розмови, тривалі вечірні прогулянки, довгоочікувані зустрічі та друковані фотокартки, що значно цінніше.. Зараз же усі почуття замінили смайлики, листи поступились місцем «смс-кам», а приємні компліменти стали коментарями під черговим фото.

Соціальні мережі вдало затьмарюють розум молоді й блокують всі почуття. Щодня публікуються мільйони постів заради дорогоцінних «лайків», і коли ж їх кількість не досягає бажаної – володар світлини неабияк переймається цією «вагомою проблемою». Наразі люди ніби створюють себе, підлаштовуючись під думку інших й сліпо йдуть за модою та її диктаторами. Звісно, є і винятки, але вагома частина соцкористувачів живуть саме у такому стилі. Це є величезним недоліком соцмереж. Ми начебто втратили вміння спілкуватися за межами  віртуального простору, якщо й взагалі не загубились там.

Отож, живіть сьогодні, цією миттю, не намагаючись транслювати кожну хвилину свого життя в «Instagram», адже повірте, воно нікого так не цікавить, як Вас. Насолоджуйтесь яскравими моментами без камер та фотоспалахів.

Коментарі (0)
Олена Кучер: «На початку війни ми не створювали волонтерську організацію, ми просто допомагали»

  Олена Кучер - голова благодійного фонду «Волонтер-1». Не могла сидіти вдома і дивитись тогочасні події...

Ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нею не схочемо бути

     Чітко визначена ціль, можливі шляхи перенесення її у реальність та мотивація – головні компоненти...

Не соцмережами єдиними

Галерея життя, сформована кожним із нас, запропонована публіці й виставлена на показ. Сучасні люди мають ніби лицьову та...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up