Наглядові ради на Вінниччині: бути чи не бути?

Останнім часом активно обговорюється питання про доцільність створення наглядових ради при комунальних підприємствах. І якщо позиція представників громадськості полягає в створенні такого інституту контролю, то владні інституції до таких прогресивних рішень ще не готові.
У Вінницької міської ради категоричного несприйняття наглядових рад при комунальних підприємствах немає, але і готовність до такого формату роботи поки що також відсутня. Керівництво міста схильне до експерименту з наглядовими радами тільки при підприємствах-монополістах. Це Вінницяміськтеплоенерго, ЕкоВін, Вінницька транспортна компанія, Аеропорт.
На рівні області процес дещо складніший. Один із заступників голови облдержадміністрації Василь Броварник дуже критично ставиться до додаткових інструментів контролю за роботою комунальних підприємств. Саме він на засіданнях депутатських комісій Вінницької обласної ради висловлювався щодо недоцільності наглядових рад. Хоча додатковий контроль за встановленням тарифів і використанням коштів, впровадження інноваційних методів роботи лише сприяли би підвищенню індексу прозорості до дій влади і покращили б рівень довіри до неї з боку громадян.
Не залишилась осторонь такого важливого для громади питання Громадська рада при облдержадміністрації. На черговому засіданні правління голова Пилип Прудиус повідомив присутнім про ініціативу створення наглядових рад і запросив до слова Олену Гуменну (ГО «Центр громадянської активності «Результат») і Юлію Григу (ГО «Філософія Серця»), які презентували проект Положення про наглядову раду при КП «Вінницяоблтеплоенерго». Але в процесі обговорення було прийнято рішення про доцільність утворення наглядової ради також при КП «Вінницяоблводоканал».

42418048_250669165644732_2237327667978305536_n 42477106_542251499552902_4122549089487290368_n

Відповідно до затвердженого формату роботу голова Громадської ради Пилип Прудиус підготував лист з пропозицією розглянути можливість створення наглядових рад при КП «Вінницяоблтеплоенерго» та КП «Вінницяоблводоканал».

Без заголовка

Тож маємо надію, що найближчим часом на Вінниччині все ж таки з’являться наглядові ради при найважливіших комунальних підприємствах, до роботи яких у вінничан найбільше питань.
Публікація підготовлена та здійснена в рамках проекту «Прозорі комунальні підприємства», що виконується Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Зміст публікації не відображає офіційної позиції Королівства Нідерландів.

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up