НА ЗАПИТАННЯ ШКОЛЯРІВ ВІДПОВІДАЮТЬ СЛУЖИТЕЛІ ФЕМІДИ

Як воно бути суддею, якими невід’ємними складовими професійних вимог повинні володіти судді, що є найважчим та найприємнішим у професії судді – на ці та інші доволі недитячі запитання учнів дев’ятого класу Вінницької школи № 22 давала відповіді одна з найдосвідченіших служителів Феміди – суддя Вінницького апеляційного адміністративного суду Тетяна Драчук.

Уже вкотре Вінницький апеляційний адміністративний суд став не лише місцем, де вершиться правосуддя, а й майданчиком для чергової екскурсії, яка відбулася вчора, 25 травня. Нагадуємо, що прогулянки по будинку адміністративних судів проходять у рамках правового виховання, з метою покращення довіри прийдешнього покоління до судової системи та ознайомлення з принципами адміністративного судочинства.

Крім розповідей про основні обов’язки працівників апарату суду та наочного споглядання виконання цих обов’язків на практиці, родзинкою екскурсії було відкрите спілкування юних школярів із суддею Тетяною Драчук. І тут уже дивували діти своїми щирими дорослими запитаннями.

Під час відкритого діалогу суддя розповідала не лише про професійні якості, якими повинні володіти судді, але й наголосила на обов’язковій наявності таких вмінь, як: керування діалогом, пом’якшування суперечностей, віртуозне володіння вербальним і невербальним мовленням, розуміння та свідоме коригування власного психологічного стану і, власне, бездоганне знання закону.

Дитячі запитання змусили Тетяну Олександрівну розповідати про те, як і коли вперше з’явилась мрія стати суддею, наскільки важко жінці справлятися із цією професію, яким чином такий вид діяльності впливає на особисте життя за межами суду та багато іншого.

Завершуючи, суддя ВААС наголосила на тому, що їй надзвичайно приємно було поринути до такого відкритого діалогу. «Це дуже добре, що учні не залежно від того, яку оберуть для себе професійну долю, закарбують у пам’яті перше враження про суд та суддю не з чужих слів, не із сформованої суспільством думки, а з власної точки зору та з власних позитивних вражень від зустрічі», – зауважила Тетяна Драчук.

 

Коментарі (0)
А чи знаєте ви, які спори розглядають адміністративні суди?

Софійка радо розповість вам, що таке адміністративний суд, які спори він розглядає та багато іншого у новому презентаційному...

Коротко про кар’єрні сходинки для тих, хто прагне служити Феміді

Ще з юного віку  діти мріють про свої майбутні професії, обговорюють з ровесниками,  ким вони будуть, коли виростуть....

Що ви знаєте про правосуддя в Україні? Допитлива дівчинка Софійка розповість школярам і не тільки про усе...

Що ви знаєте про правосуддя в Україні? Мандруйте просторами судової системи нашої держави разом із допитливою Софійкою, яка...

Локальні акти суб’єктів владних повноважень не є першорядними при зверненні до суду

Адміністративні суди вказали: документи щодо усунення недоліків залишеної без руху апеляційної скарги мають бути...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up