Мукачівський театральний фестиваль «Імпреза над Латорицею» й презентація збірки ПОСВЯТА ЖІНКАМ

На початку листопада з 2 по 5 число проходив перший Всеукраїнський театральний фестиваль «Імпреза над Латорицею» м. Мукачево. На фестивалі були представлені 12 аматорських театральних колективів з Вінниці, Львову, Києва, Чернігова, Одеси, Харкова, Мукачева та Сум.

Вінниччину представляли дитячий театр-студія «Птаха» та театр-студія ВНМУ ім. М. Пирогова «Сьоме небо» керівник та режисер Марина Борисівна Ревенко.
3-4 листопада вінницькі театри показали глядачам вистави «Над часом» і «Шовкова зоря або навчи мене співати» за однойменними п’єсами Анни Багряної.


Також 4 листопада у приміщенні Мукачівської центральної міської бібліотеки відбулась презентація збірки моїх поезій «ПОСВЯТА ЖІНКАМ». Але розповім про все по черзі.

Я маю честь бути актором народного театру-студії «Сьоме небо». Раніше ми вже гастролювали містами України в рамках проекту «ART TIME – без обмежень», але їхати на таку відстань довелося вперше. З Вінниці до Мукачева автобусом добиратись годин 10-11. І цього разу з нами був дитячий театр-студія «Птаха». Але юні актори виявились витривалими й добре перенесли такий довгий шлях.

Після 11 годинної подорожі ми прибули до Мукачівського драматичного театру, у якому проходив фестиваль «Імпреза над Латорицею». За дві години ми розпочали виставу. Відкрию секрет, що репетиція перед виставою Марину Борисівну м’яко кажучи не задовольнила й усім акторам «дісталося на горіхи». Певно далася взнаки втома від багатогодинної подорожі. Але виступили ми чудово й вистава «Над часом» у виконанні народного театру-студії ВНМУ ім. М. Пирогова «Сьоме небо» вкотре змогла підкорити серця публіки та членів журі. Розчулені глядачі не приховували сліз та емоцій, лунали тривалі оплески й увесь зал разом з акторами гукали режисера на сцену. Кажуть, що запам’ятовуються не слова, а відчуття. Тож я впевнений, що глядачі фестивалю «Імпреза над Латорицею» на усе життя запам’ятають той емоційний стан і відчуття, які були у них на виставі «Над часом».
ВІДЕО ФІНАЛУ ВИСТАВИ 
Після промови Марини Борисівни Ревенко зі сцени, деякі члени журі прийшли за куліси й щиро дякували усім акторам і нашому геніальному режисеру за чудову гру та плідну роботу.

Ось, що написала на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Коваленко мешканка м. Мукачево.

Вистава отримала 5 нагород, 2 з яких належать людям з інвалідністю. Перемога здобута у номінаціях «Найкраща сценографія», «Найкраще музичне оформлення», «Найкраще режисерське рішення», особлива відзнака журі: Поліна Ревенко – за втілення сценічного образу Секунди, та особлива відзнака журі: Юрій Прокопенко – за втілення сценічного образу Годинникаря.

А вже 4 листопада гідно виступив дитячий театр-студія «Птаха» з виставою «Шовкова зоря, або навчи мене співати».


Переможну номінацію для театру здобула Поліна Поліщук – особлива відзнака журі: Королева епізоду за образ чаклунки-мольфарки.

Юні актори були в захваті від участі у фестивалі такого рівня та екскурсійної програми, яку підготували організатори.

Прогулянка центром міста й вечірня подорож до зáмку Паланок, де на нас чекало яскраве вогняне шоу, сподобалась усім.


А о 16 годині в рамках проекту «ЧИТАЙ МІСТО» у приміщенні Мукачівської міської центральної бібліотеки ім.О. Духновича почалась презентація моєї збірки ПОСВЯТА ЖІНКАМ.

Творчий вечір відбувся з ініціативи голови Мукачівського Конгресу літераторів України, поета Володимира Маслова.

До організації презентації долучилась засновниця Мукачівського бард-клубу «Аквамарин», філолог, бард Оксана Коваленко. Поетично-музичний захід назвали «Рапсодія душі». Він пройшов за підтримки колективу Мукачівської міської центральної бібліотеки ім.О. Духновича.

З цікавими моментами мого творчого шляху, присутніх познайомила керівник і режисер Вінницького театру-студії «Сьоме небо», організатор проекту «ЧИТАЙ МІСТО» Марина Ревенко.


А Володимир Маслов поділився своїми враженнями від нашої першої зустрічі, а ще від вистави «Над часом», яку він дивився напередодні. Мої поезії читали члени Мукачівського літературного об'єднання «Рідне слово»: Володимир Маслов, Оксана Коваленко, Валентина Попелюшка, Марія Іваниця.

Музичним сюрпризом стали пісні у виконанні членів бард-клубу «Аквамарин»: Оксани Коваленко, Олександра Поршнева.


Захід вийшов теплим та щирим. Мукачівські творчі особистості, які того вечора завітали на презентацію моєї збірки виявились уважними, чуйними й доброзичливими.

Поетеса Валентина Попелюшка за день встигла зробити мені у подарунок дуже миле янголятко ляльку-мотанку.

Творчий вечір закінчився автограф- та фотосесією для учасників зустрічі. На добру згадку я подарував читачам бібліотеки презентовану поетичну збірку «ПОСВЯТА ЖІНКАМ»
Також привертала увагу книжкова виставка «Ще слів нема - поезія вже є». На стенді серед інших книжок була представлена збірка «Монгольф’єри» ще одного вінницького поета Леоніда Борозенцєва.

 

В останній день театрального фестивалю «Імпреза над Латорицею» 5 листопада, відбулося урочисте нагородження переможців. Перед нагородженням актори Мукачівського драматичного театру показали усім присутнім цікавий перформанс.

Після цього директор Мукачівського театру та організатор фестивалю привітали усіх учасників фестивалю і запросили на сцену поважне журі. Разом вони вручали дипломи та призи переможцям.

Не обійшлось без приємних сюрпризів. Театру-студії «Сьоме небо» вручили величезну, свіже - намальовану картину з зображенням будинку Мукачівського драматичного театру. Картину подарувала Віллашек Віоріка Адальбертівна засновниця та голова Мукачівського Товариства ГО «Злагода» осіб з інвалідністю. Художник-пейзажист ГО «Транскарпатія», арт-клуб «Палітра-спектр». А зроблених власноруч дерев’яних янголят подарував голова ГО «Паралельний світ» Доніченко Андрій Георгійович.

По закінченню нагородження переможців, на усіх учасників фестивалю у фойє чекав великий торт від мера м.Мукачево, бо міська влада опікувалась фестивалем. Дякуємо за гостинність і до нових зустрічей!

Коментарі (1)
  • Микола Понятовський

    Відео вистави ' Над часом" https://youtu.be/Ld7yxPoSfkA

Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up