Карти розкриті: хто боротиметься за депутатські місця у Вінницькій міській раді?

6 жовтня завершилась реєстрація кандидатів у місцеві ради по всій Україні і стало відомо, хто боротиметься за 54 депутатські мандати Вінницької міської ради на виборах 25 жовтня 2020 року. 

Загалом до міської ради своїх кандидатів висунули 18 політичних партій – ПП «Слуга народу», ПП «Європейська солідарність», ПП «Українська стратегія Гройсмана», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», ПП «Партія Вінничан», ПП «Голос», “Опозиційна платформа - За життя”, ПП «За майбутнє»,  ПП «Сила і честь», Радикальна партія Олега Ляшка, ПП «Наш край», Народний рух України, ПП “Рух справедливості”, партія «Адвокат», Партія Шарія, ПП «Воля», Партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю, а загальна кількість кандидатів на 54 депутатські місця - 733. 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» проаналізувала, хто з нинішніх депутатів братиме участь у виборах до наступного складу ВМР. 

З 54 чинних депутатів міської ради 20 ми не знайшли у списках кандидатів. При цьому Ганна Давиденко і Вадим Кудіяров з ВО «Батьківщина» нещодавно публічно заявляли, що не братимуть участі у цьогорічній виборчій гонці, а Вадим Кудіяров взагалі склав депутатський мандат 25 вересня 2020 р. 

У вінницької команди ВО «Батьківщина» зараз не найкращі часи. З 9 депутатів двоє перейшли в команду “Опозиційної платформи - За життя” : Олег Алекса і Олександр Ревунов. Окрім вже згадуваних Ганни Давиденко і Вадима Кудіярова, не балотуватимуться й Людмила Ваколюк та Тетяна Тихонюк. З депутатів VII скликання від ВО «Батьківщина» знову спробують потрапити в раду лише троє – Юрій Іорданов, Микола Тихонюк та Григорій Ткачук.

Не йдуть на вибори п’ять депутатів від ПП «Об’єднання «Самопоміч».

Найстабільніша команда у місцевого осередку ВО «Свобода»: усі шестеро депутатів знову балотуються від даної політичної сили – Володимир Базелюк, Людмила Кондратюк, Дмитро Уманець, Віктор Мартинюк та Олександр Семененко. Лише Василь Паненко бореться за мандат у Вінницькій обласній раді, але політичної приналежності він не змінював. 

У виборчому списку ПП «Українська стратегія Гройсмана» - 18 чинних депутатів міської ради. Більшість з них раніше обиралась від ПП «Вінницька Європейська стратегія», яка змінила свою назву на «Українська стратегія Гройсмана». Це Роман Андронійчук, Петро Бабій, Степан Бессолов, Антоніна Іващук, Володимир Малінін, Віктор Мацера, Наталя Панчук, Олександр Парвадов, Василь Терліковський, Володимир Чорновол, Олександр Чернега, Павло Яблонський, Світлана Ярова та Дмитро Мира. Також від «Української стратегії Гройсмана» балотуватимуться Михайло Лепей (у 2015 році обраний до ВМР від ПП «Опозиційний блок»), Андрій Андреєв, Алла Власюк, Володимир Онофрійчук та Ігор Ткачук, які обирались від «БПП «Солідарність».

Від ПП «Європейська стратегія» будуть кандидувати у раду лише двоє нинішніх депутатів міськради – В’ячеслав Заремба та Олег Стукан, які були обрані за списком «БПП «Солідарність».

Чинні депутати від ПП «Опозиційний блок» Олена Лепей та Денис Мазуренко балотуватимуться на прийдешніх місцевих виборах від “Опозиційної платформи - За життя”.

Більшість нинішніх депутатів Вінницької міської ради, які балотуються зараз, не змінили «партійних кольорів» і йдуть за списками тих самих партій, від яких їх було обрано в 2015 році.  Проте, як стверджують політологи, на місцевих виборах партійна приналежність не має такого великого значення, як персоналія кандидата. Тому вартує звернути увагу на те, як депутати працювали у минулому скликанні, щоб зрозуміти, чи можна їм довірити свій голос знову.

З оцінкою діяльності депутатів Вінницької міської ради в 2018-2019 роках та критеріями, за якими вона здійснювалася, можна ознайомитися в розділі «Персональні сторінки» на сайті Атестації місцевих депутатів.
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням
Слідкуйте за оновленнями: 
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів міські ради 15 обласних центрів України та міста Києва, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» - ініціатива Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», яка реалізується за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2018 році за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» було розроблено веб-платформу про діяльність місцевих депутатів http://attestation.in.ua За реалізацію заходів проекту в 15-ти регіонах відповідають представники партнерських громадських організацій. 
 

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up