Інклюзивний танцювальний спектакль «Пори року або Так, я можу»

У Вінницькому Академічному Музично-Драматичному Театрі ім. М. К. Садовського, 18 лютого пройшов перший в Україні інклюзивний танцювальний спектакль «Пори року або Yes, I can». У ньому взяли участь люди с порушенням руху, зору та слуху, а також професійний колектив школи танцю «Болеро» разом з хором вінницької школи №25. Загалом до спектаклю були залучені понад 100 учасників.

Це грандіозне дійство, в якому за допомогою танцю, музики, співу та віршів були представлені всі пори року.
Кожен танцювальний номер, кожна пісня і вірш ніби доповнювали одне одного.

Вони плавно перетікали з життєдайної весни у гаряче літо з мотивами бразильських карнавалів і запального танго. Це було цільне, захоплююче видовище, яке викликало щирі емоції у глядачів. І після кожного номеру бурхливі овації.


А особливо вразили танці дівчат на візках з ГО «Гармонія» Наталка Геращенко, Світлана Петріщева, Сюзанна Жуковська, Людмила Нецькіна та Юлія Воровська.

Усього за рік навчання з керівником Іриною Борзовою та хореографом Тетяною Чістяковою дівчата змогли досягнути професійного рівня. Але для повної досконалості у танцях, дівчатам не вистачає спеціальних танцювальних візків. Ціна одного такого візка від 27 000 грн. Тож кошти з квитків ексклюзивного спектаклю додадуть до тих, які збирають на закупівлю танцювальних візків.
Фінальну пісню гурту Океан Ельзи «Все буде добре» усі учасники співали мовою жестів. Низькі частоти подавались в підлогу так, щоб навіть люди з порушенням слуху змогли фізично відчути ритм музики. Це феєричне дійство пощастило побачити гостям з Хмельницької області.

Урядова уповноважена з прав людей з інвалідністю Раїса Василівна Панасюк у завершальному слові подякувала меру Моргунову Сергію Анатолійовичу і присутнім народним депутатам, які долучились до збору коштів на танцювальні візки. Також Раїса Василівна висловила подяку: Олені Павлові, Ірині Борзові, Тетяні Чістякові, перекладачам мови жестів, костюмерам, візажистам, волонтерам і усім причетним до цього грандіозного дійства.


У театрі ім. М.Садовського не було вільного місця, тому що ця подія немає аналогів в Україні. І повний зал показує єдність нашої громади навколо доброї справи й надихає, дарує незабутні відчуття. Не дарма інтернетом гуляє таке:
– Ви так оптимістично настроєні й завжди впевненні в собі. У чому Ваш секрет?
– Я з Вінниці!

 

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up