Чи впливає купівля парфумів й презервативів «Вінницяоблводоканалом» на якість питної води?

Щоб зрозуміти чи шкідлива вода для вживання багато не треба. Достатньо у вазочку з квітами налити води з крана. Наступного дня ви самі побачите результат. В мене він вийшов таким. Мої квіти зав’яли за добу.

А керівництво «Вінницяоблводоканал» цього року про неприємний запах і смак питної води для вінничан вигадало відмовку цитую: «Починаючи з 05.06.2017 вінничани почали відчувати неприємний запах питної води з централізованого водопостачання. Причиною стало різке погіршення якості джерела водопостачання, яке відбулося після сильних опадів 04.06.2017, що пройшли в районах вище по течії Південного Бугу. В результаті у нашу річку змилась велика кількість забруднюючих речовин антропогенного походження».
Цікаво, що рівно рік тому неприємний запах і поганий смак питної води «Вінницяоблводоканал» пояснювало тим, що взагалі-то річка Південний Буг є своєрідним відстійником і тому питна вода для мешканців Вінниці смердить і погана на смак. Тобто «Вінницяоблводоканал» розписується у власні неспроможності вплинути на ситуацію з питною водою. Навіщо ж вінничани сплачують за «питну» воду майже за європейськими тарифами? Відповідь на це запитання всі охочі можуть побачити на сайті «Вінницяоблводоканал» у розділі новини. Ось кілька цікавих скриншотів з РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2017 рік по КП «Вінницяоблводоканал».З початку треба «надухатись» парфумами, потім використати презервативи, потім можна полузати насіння, а потім провести семінар на якому можна погратися іграшками.
Цікаво, що «Вінницяоблводоканал» купує це все за «власні кошти». Звісно, для підприємства яке щороку витрачає на свою діяльність понад 20 000 000 грн., кілька десятків тисяч гривень це взагалі не гроші, але для не для людей з незахищених верств населення, які вправно сплачують за «питну воду». І складається таке враження, що керівництво «Вінницяоблводоканал» має цих людей за бидло, якому можна казати все, що заманеться, будь-яку відмовку. Ну пошумлять трохи, ну посварить чиновники перед камерами керівництво «Вінницяоблводоканал», але це все не серйозно. Якби кілька народних депутатів разом з громадськими активістами утворили комісію для розслідування чим насправді займається керівництво «Вінницяоблводоканалу», зробили звернення в СБУ і прокуратуру с проханням перевірити діяльність «Вінницяоблводоканал» і їх бухгалтерію, а потім оприлюднили результати роботи комісії, то думаю якість води стала б відповідати тарифам. І більше б ніхто не насмілювався пояснювати людям, що вода смердить фекаліями – тому що змило з полів міндобрива або тим, що річка Південний Буг – відстійник.
Отож буде вода – життя, чи вода – смерть (як для моїх квітів), залежить від натиску громади.

 

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up