«Активні громадяни» – можливість змінити життя на краще

«Активні громадяни» – програма Британської Ради для людей у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Проект стартував в 2009 році та реалізується більше ніж у 40 країнах Близького Сходу, Північної Африки, Європи, Південної та Східної Азії.«Активні громадяни» – це конкретні люди по всьому світу, які мають бажання змінити світ на краще в своїх громадах.

Це люди та організації, які мають довіру, повагу та визнання у соціумі. Це духовні лідери, політики, молодіжні лідери тощо. Вони мають вплив і використовують його для покращення життя у своїх громадах. Навіть якщо Ви ще не маєте визнання у свої громаді, але маєте цікаві ідеї і прагнете їх реалізувати – тоді Вам необхідно долучитись до програми «Активні громадяни».Мета проекту полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі лідерів із залученням громадських організацій. Надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.

«Активні громадяни» – це не тільки навчання лідерів, які вестимуть безконфліктний діалог і сприятимуть об’єднанню громади для втілення цікавих ідей. Це ще й реальна фінансова підтримка. В Україні за останні 2 роки  було реалізовано більше 200 локальних проектів соціальної дії. У попередні роки фінансування міні-грандів здійснювалось до 10 000 грн., але останнім часом суму збільшили до 15 000 грн.

За сприяння програми «Активні громадяни» реалізовані проекти різної тематики та соціальної направленості. Різноманіття вражає: від «Графіті Скрябіна в Охтирці» до «Дитячого куточку в Апеляційному суді Вінницької області» тощо.

На сьогодні програма «Активні громадяни» нараховує 40 партнерів по всій Україні, серед яких Благодійні фонди, Національні університети, громадські організації тощо. У Вінниці партнером «Активних громадян» є ГО «Гармонія». Завдяки співпраці з ГО «Гармонія» до програми «Активні громадяни» долучився депутат Верховної ради, вінничанин Сергій Кудлаєнко. Він профінансував один з міні-грандів на створення воркаут майданчика у Вінниці.Тобто програма «Активні громадяни» сприяє вирішенню питань не тільки навчанням і фінансуванням, а ще й об’єднує суспільство навколо добрих справ.

«Дана програма унікальна в тому, що має на меті заохотити членів громади брати на себе відповідальність за власні соціальні потреби і поширюється вона на всіх громадян, а не на певну цільову аудиторію» - Олена Чорнобривенко заступник голови правління ГО «Гармонія» і провідний фахівець з впровадження програми «Активні громадяни» у Вінниці та обл.

Коментарі (1)
  • Ярмош Костя

    Добрий день. На Немирівському шоссе люди (схожі на міську службу) демонтують незаконно встановлену рекламу та викидають просто в рів на землю.
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up