Хто володітиме трьома торговими центрами на місці ринку «Світанок»?

Хто володітиме трьома торговими центрами на місці ринку «Світанок»?
  • Три торгових центри «виростуть» за рік на місці ринку «Світанок»
  • Відомо, що торгові центри будуть у два поверхи на Замостяньскій (колишня 50-річчя)
  • А хто ними володітиме?

З 15 вересня на місці ринку «Світанок», що на вулиці Замостянській (колишня 50-річчя Перемоги) розгорнеться масштабне будівництво одразу трьох торгових центрів. Адміністрація ринку пропонує продавцям квітів з ринку перейти на місце у торговий центр. Але вони не згодні та просять в міської ради нове місце для продажу.

Читайте також: До кінця 2017 року замість ринку «Світанок» буде три торговельних центри

Квіткарі розповідають, що їм не подобаються умови оренди місця в торговому центрі: 20 тисяч доларів треба вкласти зараз у будівництво, а потім ще 10 тисяч гривень треба платити щомісяця за місце у торговому центрі.

Відео дня

- Зараз ми платимо за оренду місця на ринку - 18 гривень і 450 гривень за «ракушку». Завдяки цьому, у нас найнижчі ціни на квіти: найдешевшу троянду можна купити за три гривні. Тоді як ціни в магазині починаються від 20 гривень за квітку, - казала журналісту Валентин Пацерук.

Так, у міськради люди просять нове місце для їх квіткового ринку. Зараз тривають перемовини із заступником мера Сергієм Матусяком по цьому питанню.

Що буде у торгівельних центрах?

Від компанії «АВС-Цитрус», що зараз керує ринком «Світанок» журналіст «20хвилин» дізнався, що на цьому місці буде одразу три торгівельних центри: візуально схожі, але з різними власниками.

Previous Next

— Будувати торговий центр потрібно, бо треба ж розвиватися, - каже директор компанії Леонід Романчук. - Це будуть двоповерхові будівлі. Ми збудуємо центральний торговий центр, тоді які два інших - це приватні інвестори. В новому торговому центрі перший поверх займатимуть товари промислової групи, а на другому буде ігрова зона для дітей. Будівництво почнеться з середини вересня. Закінчити плануємо за один рік.

Адміністрація ринку не приховувала своїх намірів про будівництво: у мережі вже впродовж кількох років можна було зустріти моделі проекту.

Хто володітиме торговими центрами?

У рішенні міської ради від 26.02.2016 №149 , на яке посилаються у листах до квіткарів адміністрація ринку, вказано три компанії, що отримали землю «Світанка» в оренду:

  • торгово-промислова фірма «АВС-Цитрус», яка належить відомому вінницькому бізнесмену Василю Откидачу.

  • товариство з обмеженою відповідальністю «ВКФ «Пріор», що належить Олегу Шевчуку та Володимиру Кожухівському.

  • фізична особа підприємець Оксана Адамчук.

«АВС-Цитрус» належить Василю Откидачу.

Ця компанія керує торговими майданчиками ринку «Світанок» і має як філію базу відпочинку «Вінниця» у Коблево.

За рішенням міської ради №149 від 26.02.2016  компанія отримала 0,13 гектара землі на місці ринку «Світанок» в оренду на 20 років.

Інша компанія, що володітиме ще одним центром на Замостянській, це «ВКФ «Пріор», що належить Олегу Шевчуку та Володимиру Кожухівському.

Ймовірно, Олег Шевчук був помічником на громадських засадах у колишнього голови обласної ради, народного депутата України Григорія Заболотного у 2012-2014 роках.

Володимир Кожухівський є власником частини компанії «ВКФ«Пріор» (власник істотної участі - володіє 10 або більше відсотками акцій - авт.).

Ще є дані в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, що Кожухівський володіє приватною компанією «Продкомпанія».

За рішенням міської ради компанія отримала 0,0414 гектара землі, яку займає «Світанок» терміном на 10 років.

Оксана Адамчук хоча і вказана як фізична особа-підприємець, але вона є власником Житлово-будівельного кооперативу «БУДІНВЕСТ», що зареєстрований у Києві.

Цей ЖБК є замовником будівництва відомого у Вінниці житлового комплексу «Пироговський». Оксана Адамчук від міськради отримала 0,0382 гектара землі «Світанку» терміном на 10 років.

Дані про власників брали у Публічній кадастровій карті, на офіційному сайті Вінницької міської ради, у Єдиному державному реєстрі Мін’юсту України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    торговых центров больше чем покупателей
  • Владимир Косицкий

    Невже не зрозуміло, що будівництвом ще більшої кількості тОРГІВЕЛЬНИХ ЦЕНТРІВ, єкономіку міста не підняти.
  • Сергій Лисюк

    цікаво,чому за весь час я не зустрічав троянд по 3 гривні?
  • Анонім

    потрібно підвищувати санітарні умови на базарах, а не закривати їх. Їх і так майже не залишилось!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up