Завтра Землю накриє затяжна магнітна буря. Що робити, щоб не боліла голова?

Завтра Землю накриє затяжна магнітна буря. Що робити, щоб не боліла голова?
  • На Землю насувається затяжна магнітна буря. Вона буде пов'язана з викидом на Сонці, який стався у минулі вихідні.

У найближчі кілька днів Землю накриє затяжною магнітною бурею, яка може тривати від двох до п'яти днів. Про це повідомляє SpaceWeather.

За даними вчених, магнітна буря накриє Землю вже ввечері в середу, 17 серпня — через викид на Сонці (СМЕ). Нестабільною буде геомагнітна активність і в четвер, 18 серпня. Це пов'язано з потоком сонячного вітру, який рухається в бік Землі на великій швидкість.

Відео дня

Люди з підвищеною метео чутливістю можуть відчути погіршення самопочуття вдень в середу, а полегшення прийде не раніше п'ятниці.

СМЕ в бік Землі було викинуто під час «виверження темної плазми», яке сталося на сонці 14 серпня. Компонент СМЕ, згідно зі спостереженнями, рухається в бік Землі й це може викликати помірні магнітні бурі.

Не виключено, що магнітні коливання затягнуться і магнітна буря рівня G1 затримається до 20 серпня.

Як захиститися та вберегти здоров'я

У дні магнітних бур варто менше фізично працювати, більше пити води, відмовитись від далеких поїздок.

Медики радять згадати  поради лікарів та намагатися не нервувати, уникати негативного спілкування і будь-яких конфліктів.

— Потрібно тримати під рукою необхідні ліки. Адже цими днями часто порушується робота серцево-судинної системи, може підвищитись артеріальний тиск та рівень адреналіну. Людина стає вразливою, відчуває занепокоєння та страхи, —  розповіли у студії.

Як впливає магнітна буря

Науково не доведено, що магнітні бурі можуть впливати на самопочуття людини. Однак саме в ці дні люди скаржаться на сильні головні болі та погіршення самопочуття:

  • Швидка стомлюваність.
  • Проблеми зі сном.
  • Стрибки тиску і прискорене серцебиття.
  • Порушення концентрації уваги.
  • Підвищена емоційність, психологічні розлади.
  • Загострення хронічних захворювань.
  • Проблеми з травленням.

Медики дотримуються загальних рекомендацій для тих, на кого магнітні бурі мають вплив — це добре висипатися, знизити фізичне та емоційне напруження, більше дихати свіжим повітрям і вживати в їжу корисні продукти.

Також варто відмовитися від алкоголю, пити більше свіжої води та не налягати на каву. Людям з хронічними захворюваннями потрібно більше відпочивати та тримати під руками необхідні препарати.

 

Читайте також:

Прості поради безпеки, як користуватися громадськими безоплатними мережами Wi-Fi

До яких лікарів можна звертатись без направлення: відповідь МОЗ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up