За тиждень понад п'ять тисяч вінничан захворіли на грип. Де найбільше спалахів?

За тиждень понад п'ять тисяч вінничан захворіли на грип. Де найбільше спалахів?
  • На Вінниччині спеціалісти постійно здійснюють моніторинг стану захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Епідемічна ситуація

— На 51-му тижні 2021 року у Вінницькій області спостерігається низькій рівень інтенсивності захворюваності  на грип та ГРВІ, захворюваність склала 371,2 випадків на 100 тис. нас. та є на 28,7% нижче базового рівня. Впродовж тижня за медичною допомогою  з приводу  ГРВІ звернулось 5680 осіб, серед захворілих  2492 (43,8 %) дітей.  Госпіталізували 244 осіб, в т. ч. 95 дітей. Летальних випадків не зареєстрували, — зазначають у Вінницькому лабораторному центрі МОЗ. 

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у:

  • Барському, Козятинському, Калинівському, Липовецькому, Тиврівському та Тульчинському районах.

Специфічна профілактика.

Для проведення специфічної  профілактики грипу  в цілому по області  відібрано 15211 осіб з групи ризику. З початку епідемічного сезону щеплено 6957 осіб.

Відео дня

Що варто знати про грип та ГРВІ? Чим відрізняються грип та ГРВІ? Які симптоми у грипа а які у ГРВІ? Про все це у дуже цікавому відео від Громадське радіо. У ньому Владислав Ващенко, сімейний лікар, педіатр розповість та даться дуже гарні поради, включаючи і те — як вберегтися від грипу та ГРВІ:

 

 

Читайте також:

«Один-єдиний симптом». Вінницький лор-онколог розповів про рак гортані

Вишенька, Хмельницьке шосе, Пирогова. У Вінниці через затор паралізувався рух транспорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up