Вечеря для хорошого сну. Що радить їсти дієтолог, щоб добре спати?

Вечеря для хорошого сну. Що радить їсти дієтолог, щоб добре спати?
  • Перед сном не потрібно вживати гостру, жирну і солодку їжу, це може утруднити травлення, від чого якість сну значно погіршиться. Але що ж тоді їсти можна, щоб спати краще?

Дієтолог Яків Тейтельбаум розповів, що потрібно їсти перед сном, щоб добре спати:

— Вечеря повинна бути легкою, краще білковою. Це може бути, наприклад, парова нежирна риба і овочі. Риба — це джерело легкозасвоюваного білку, вітаміну В, у якому дуже мало калорій. А овочі — це клітковина, яка необхідна для хорошої роботи кішківника. Також можна з'їсти морепродукти, які нічим не поступаються рибі, а тільки ще легше засвоюються і мають неперевершений смак.

А ось від фруктів краще утриматися, вони хоч і містять велику кількість клітковини і вітамінів, але також мають багато фруктози, яку організм не зможе витратити перед сном.

Відео дня

— Фрукти краще з'їдати в першій половині дня. Хоча сухе червоне вино з винограду може поліпшити сон, але тільки якщо обмежитися ста грамами. Головне, що потрібно запам'ятати, ви повинні відходити до сну з легкістю в шлунку. Переповнений шлунок не дасть вам спокійно заснути і перешкодить якісному сну, — зазначає дієтолог.

Опитування

Як вечеряєте Ви?

 

Читайте також:

Кабмін готує зміни адативного карантину в «жовтих» і «червоних» зонах

Невакциновану вчительку ледь не звільнили з роботи. Чим все закінчилось?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up