В області проводять операції із застосуванням 3D-технологій

В області проводять операції із застосуванням 3D-технологій
  • На базі Подільського регіонального центру онкології  з 2019 року проводять операцій із застосуванням 3D-технологій. Їх уже провели 140.

Для проведення операцій із застосуванням 3D-технологій спочатку на спеціальному принтері друкують титанові імпланти та пластини. Все це роблять за індивідуальними параметрами пацієнтів. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я та реабілітації ОВА.

Завдяки такому методу виконують обʼємні операції навіть на складних ділянках тіла, зокрема у відділенні пухлин голови та шиї, а титанові пластини й імпланти необхідні для усунення післяопераційних дефектів. 

«ЗD-технології ми застосовуємо уже з 2019 року. Цей метод дає можливість відновлювати видалену частину щелепи та дефект м’яких тканин, завдяки чому зберігається її природна форма, — зауважує хірург-стоматолог Подільського онкоцентру Жанна Блеснюк. — Ми закликаємо вінничан не відкладати турботу про своє здоров'я до Перемоги, а при найменших ознаках хвороби звертатися до лікарів чи просто приходити на профілактичний огляд».

Відео дня

Медики також поділилися історією однієї з пацієнток Подільського онкоцентру. Жінка мала злоякісну пухлину нижньої щелепи.

— Лікарям довелося видалити частину щелепи та дна ротової порожнини. Жінці провели реконструкцію індивідуальним титановим імплантом, який зафіксували за допомогою титанових гвинтів, — підкреслюють у повідомленні.

 

Читайте також:

Як вимушеним переселенцям отримати медичну допомогу на Вінниччині?

З понеділка антибіотики тільки за рецептом: все, що потрібно знати пацієнту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up