Україна отримала вакцини Pfizer/BioNTech. Кого вакцинуватимуть в першу чергу?

Україна отримала вакцини Pfizer/BioNTech. Кого вакцинуватимуть в першу чергу?
  • Сьогодні в Україну доставили перші вакцини в межах ініціативи COVAX.
  • 117 000 доз вакцини Pfizer/BioNTech Україна отримує безоплатно.

Україна отримала перші вакцини від COVID-19 в рамках механізму COVAX. Про це повідомляють у Вінницькій ОДА.

Поставки вакцин різних виробників в рамках COVAX продовжаться, і очікується, що до кінця 2021 року дозволять охопити щепленнями до 20% населення України. У рамках механізму COVAX ЮНІСЕФ закуповує і постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ.

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, підкреслив: 

Відео дня

«Держава Україна поставила перед собою чітку задачу — охопити щепленням від COVID—19 більшість дорослого населення України вже цього календарного року. Це важка задача, проте вона точно може бути виконана. Цей процес стане справжнім логістичним і управлінським викликом, оскільки для вакцинації будуть задіяні різні виробники і типи вакцин, кожна з яких має свої умови для застосування, транспортування і зберігання. Ми вітаємо отримання першої із поставок вакцини в рамках глобальної ініціативи та підтримку міжнародних партнерів. Для України важливо, що в умовах жорсткої конкуренції і боротьби за доступ до вакцин у світі COVAX на практиці підтверджує виконання завдань, для яких і створювалось це глобальне партнерство — забезпечити справедливі можливості для всіх».

Кого вакцинуватимуть в першу чергу? 

117 000 доз вакцини Pfizer/BioNTech, в першу чергу, використають для щеплення персоналу і мешканців будинків для літніх людей. Потім — працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

«Сьогодні ми зробили важливий крок для захисту тих, хто ризикує тяжко захворіти і померти від COVID. Більше вакцин будуть доставлені в Україну в межах ініціативи COVAX і ЮНІСЕФ продовжує підтримувати Уряд України для того, щоб захистити людей від згубного впливу COVID-19 на життя та економіку. Ми сподіваємось, що вакцинація пройде швидко і ефективно, інакше люди продовжать втрачати близьких, а медична система залишатиметься перевантаженою. Дуже важливо, щоб процес вакцинації був організований безпечно: з дотриманням дистанції, не в тісних приміщеннях, щоб люди не заразились COVID, чекаючи на вакцинацію», — сказала Лотта Сильвандер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

За кілька днів до поставки вакцин ЮНІСЕФ в рамках COVAX також доставив в Україну близько 140 тисяч шприців для розведення вакцини з розчинником та ін’єкцій та більше 1300 коробок для їх безпечної утилізації. 

Важливо, щоб в країні продовжували застосовувати заходи для запобігання та контролю передачі, такі як фізичне дистанціювання, маски, вентиляція, провітрювання та гігієна рук, поряд із надійними програмами для тестування, відстеження, ізоляції та лікування. Також важливо продовжувати розширювати доступ до діагностики та лікування пацієнтів з COVID, включаючи доступ до кисневої підтримки.

Які вакцини вже є в Україні?

Як повідомляють у МОЗ, в Україні вже використовують вакцину Covieshield/AstraZeneca та очікують на вакцину AstraZeneca південнокорейського виробника SK Bioscience.

— Вакцини AstraZenecа різних виробників мають однаковий склад, — зазначають у відомстві.

Нагадаємо, 13 квітня, нагадаємо, розпочали щеплення вакциною CoronaVac.

Опитування

Яку вакцину ви вибираєте для щеплення?

Довідка:

  • COVAX — це глобальна ініціатива, щоби пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID і забезпечити їх рівномірний розподіл у всьому світі. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID.

.

Читайте  також:

ПЛР та ІФА: де і за скільки у Вінниці можна зробити тест на COVID?

COVID—19 вчора забрав 467 життів. Дані по Україні станом на 14 квітня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up