У Вінниці відкривають відділення реанімації для недоношених немовлят

У Вінниці відкривають відділення реанімації для недоношених немовлят
  • Вінницька лікарня «Центр матері та дитини» скоро відкриє відділення реабілітації для недоношених немовлят.
  • Батьки зможуть бути поруч з новонародженими після лікування у палаті інтенсивної терапії.
  • Також біля лікарні облаштовують паркомісця та територію для відпочинку.

Приміщення, де облаштували відділення постнатальної реабілітації та другого етапу виходжування недоношених діток, повністю відремонтували. Вже замінили системи опалення, водопостачання та водовідведення, замінили електропроводку та проклали систему кисневого забезпечення. 

— Це відділення постнатальної реабілітації, другого етапу відходження. З 1 квітня ми уклали договір з НСЗУ. Він враховує вісім пакетів, в тому числі і пакет надання допомоги новонародженим у складних пренатальних обставинах. Згідно з класифікацією цього пакету цей цикл повинен бути закритим. Діти, які потрапляють у відділення реанімації, отримують невідкладну допомогу та нормалізацію стану. Після чого направляються у це відділення. На першому етапі ми створили п’ять ліжок – це перший етап робіт, за вимогою має бути 10.  У нас є реанімаційне відділення на шість ліжок.  Реанімація працювала як регіональний перинатальний центр. Тепер ми маємо можливість продовжувати розвиватись та надавати кращу допомогу недоношеним дітям, — зазначив директор Центру матері та дитини Володимир Присяжнюк.

Відео дня

З міського бюджету виділили три мільйони гривень на закупівлю обладнання. Для новоствореного відділення придбали два сучасні монітори пацієнта з неонатальною комплектацією, апарат УЗД, два апарати для штучної вентиляції легень, медичні відсмоктувачі, аналізатори газів крові, та біохімічний аналізатор.

 

Довідка:

  • Уже кілька років поспіль Центр матері та дитини оновлюють. Заклад утеплили, поступово закуповують нове обладнання. Оновили інфекційне боксоване відділення педіатрії та акушерський корпус, відділення патології новонароджених. У 2019-му завершили термореновацію перинатального центру. Наразі завершується створення нового відділення реабілітації для передчасно народжених діток. Також біля медичного закладу проводять благоустрій. Зокрема облаштували 40 паркомісць та зону для відпочинку. 

 

 

Читайте також:

Дані по СOVID-19 на 3 серпня: в Україні + 990 за добу. На Вінниччині три смерті

Три смерті від коронавірусу за добу. Розповіли, як померли дві жінки та чоловік

До 31 серпня продовжили адаптивний карантин в Україні. Подробиці

У МОЗ пообіцяли, що з 1 вересня школи України запрацюють у звичному режимі (ОПИТУВАННЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Володимир Присяжнюк- найкращий спеціаліст, лікар від Бога! Центр матері та дитини, пологовий, все, що в його керівництві заслуговує стати кращими, що ми й маємо! Так тримати!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up