У Вінниці відкривають відділення реанімації для недоношених немовлят

У Вінниці відкривають відділення реанімації для недоношених немовлят
  • Вінницька лікарня «Центр матері та дитини» скоро відкриє відділення реабілітації для недоношених немовлят.
  • Батьки зможуть бути поруч з новонародженими після лікування у палаті інтенсивної терапії.
  • Також біля лікарні облаштовують паркомісця та територію для відпочинку.

Приміщення, де облаштували відділення постнатальної реабілітації та другого етапу виходжування недоношених діток, повністю відремонтували. Вже замінили системи опалення, водопостачання та водовідведення, замінили електропроводку та проклали систему кисневого забезпечення. 

— Це відділення постнатальної реабілітації, другого етапу відходження. З 1 квітня ми уклали договір з НСЗУ. Він враховує вісім пакетів, в тому числі і пакет надання допомоги новонародженим у складних пренатальних обставинах. Згідно з класифікацією цього пакету цей цикл повинен бути закритим. Діти, які потрапляють у відділення реанімації, отримують невідкладну допомогу та нормалізацію стану. Після чого направляються у це відділення. На першому етапі ми створили п’ять ліжок – це перший етап робіт, за вимогою має бути 10.  У нас є реанімаційне відділення на шість ліжок.  Реанімація працювала як регіональний перинатальний центр. Тепер ми маємо можливість продовжувати розвиватись та надавати кращу допомогу недоношеним дітям, — зазначив директор Центру матері та дитини Володимир Присяжнюк.

Відео дня

З міського бюджету виділили три мільйони гривень на закупівлю обладнання. Для новоствореного відділення придбали два сучасні монітори пацієнта з неонатальною комплектацією, апарат УЗД, два апарати для штучної вентиляції легень, медичні відсмоктувачі, аналізатори газів крові, та біохімічний аналізатор.

 

Довідка:

  • Уже кілька років поспіль Центр матері та дитини оновлюють. Заклад утеплили, поступово закуповують нове обладнання. Оновили інфекційне боксоване відділення педіатрії та акушерський корпус, відділення патології новонароджених. У 2019-му завершили термореновацію перинатального центру. Наразі завершується створення нового відділення реабілітації для передчасно народжених діток. Також біля медичного закладу проводять благоустрій. Зокрема облаштували 40 паркомісць та зону для відпочинку. 

 

 

Читайте також:

Дані по СOVID-19 на 3 серпня: в Україні + 990 за добу. На Вінниччині три смерті

Три смерті від коронавірусу за добу. Розповіли, як померли дві жінки та чоловік

До 31 серпня продовжили адаптивний карантин в Україні. Подробиці

У МОЗ пообіцяли, що з 1 вересня школи України запрацюють у звичному режимі (ОПИТУВАННЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Володимир Присяжнюк- найкращий спеціаліст, лікар від Бога! Центр матері та дитини, пологовий, все, що в його керівництві заслуговує стати кращими, що ми й маємо! Так тримати!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera Від читача 18:58 смс для Анечки 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up