Ситуація ускладнюється. На Вінниччині працюватиме 14 ковідних лікарень.

Ситуація ускладнюється. На Вінниччині працюватиме 14 ковідних лікарень.
  • Чотирнадцять опорних лікарень працюватиме на Вінниччині для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19.

Про завантаженість лікарень та хід вакцинальної кампанії у Вінницькій області доповіла директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації Ольга Задорожна. 

«На Вінниччині працюватиме 14 ковідних лікарень. Ще один заклад відкрили в Немирові. Тут розгорнули 120 ліжок. Наразі в лікарнях області перебуває 1080 пацієнтів, 107 із них в реанімації. За добу 394 позитивних випадки захворювання на COVID-19. Померло 17 пацієнтів. Жоден із них не був щеплений», — повідомила посадовиця.

Директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА наголосила, що для розгортання додаткових реанімаційних ліжок необхідні апарати ШВЛ:

Відео дня

«Тому, ми вкотре просимо голів тих громад, де є ковідні лікарні, допомогти у вирішенні цього питання. Ситуація із захворюваністю ускладнюється. Завантаженість лікарень складає майже 60%. Щодня здійснюється моніторинг забезпечення кисню — ситуація стабільна.  Медичні колективи чітко працюють. Відзавтра спеціальні робочі групи перевірятимуть роботу пунктів щеплень та центрів вакцинації. Об’їдемо всі громади», – запевнила Ольга Задорожна.

За її словами, висока група ризику тих, хто потрапить на реанімаційні ліжка — це невакциновані мешканці. І деякі громади до процесу вакцінації підійшли відповідально. До прикладу, в м. Ладижин щеплено майже 70% населення. А у селищі Вороновиця за минулу добу щепили 248 мешканців, хоча за планом мали лише 58.  Однак, у більшості громад не так відповідально ставляться до процесу вакцинації.

Штам Дельта атакує

Проінформувала про стан захворюваності на ковід директор «Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Валентина Зайцева. Вона повідомила, що штам Дельта значно серйозніший за попередній — він висококонтагіозний, а перебіг хвороби агресивніший та швидший: 

«Щеплення це сьогодні єдине, що може врятувати людей. Від того, як спрацюють у вакцинальній кампанії голови територіальних громад, залежатиме, без перебільшення, кількість врятованих мешканців громади. Безумовно, необхідно нарощувати темпи вакцинації на Вінниччині», — наголосила Валентина Зайцева.

Заступник Голови ОДА Сергій Здітовецький зауважив, що представники влади на місцях мають знаходити способи комунікувати й переконувати мешканців напряму та через сімейних лікарів, аби інтенсифікувати процес добровільного щеплення населення на Вінниччині.

 

Читайте також:      

Свіжі дані про СOVID: в Україні +22 574 за добу. Скільки на Вінниччині?

У цей день вітайте свекруху та Назара. Історія та традиції 27 жовтня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Жора

    Ковид это фейк, обычное ОРВИ. Понты  для  слабоумных.  А те кто болеют, то гриппом тоже  болеют, и пневмония была всегда!

    Читач42 reply Жора

    Убейся ты уже, дегроид

    vik n reply Читач42

    придурок,убей свои остатки мозхов ковид 19 вышел  из  военных лабораторий-это факт.его изгот.в ухане лабор.которая финансир.сша. на  изготовлений вакцин  уходит  8-10 лет + испытания  на  людях .я понимаю  ты  майдоун и ты веришь во все то что  хрюкнут в сша. но поверь и в то что мы  входим  в эру корпоративного фашизма.где  людям корпорации  будут навязывать свою  волю и произойдет  это все  из-за таких  как ты.

keyboard_arrow_up