Найкращий лікує від похмілля – сон. Але якось не хочеться проспати перший день Нового року. Тому той, хто перебрав за святковим столом зайвого, хапається за банку з розсолом. Але це не єдиний спосіб покращити самопочуття після феєричної новорічної ночі.
Аспірин, цитрамон і активоване вугілля залишимо для іншого разу. Краще з’їсти домашнього червоного борщу, який, правда, допомагає. Якщо хочеться чогось більш гострого, ніж борщ чи наваристий бульйон, або ліньки з ними панькатися, вихід є – солянка з головним проти похмільним інгредієнтом, квашеним огірком.
Приготувати солянку простіше простого. Тим більше, що потрібні для неї продукти після святкування обов’язково знайдуться в холодильнику. І рецепт нехитрий. І приготування нескладне. Треба все порізати і кинути в каструлю. Раз два – й готово.
Що потрібно:
Кубиками нарізаємо огірки, кидаємо в кип’яток і варимо. Поки кипить, з дрібно покришеної цибулини і потертої на терку морквини робимо піджарку. Потім нарізаємо ковбаски кружальцями і м’ясо соломкою. Вкидаємо все в каструлю до огірків. Закипіло - додаємо томатну пасту. Наприкінці кидаємо спеції і зелень.
Можна за хвилину до готовності додати дрібно порізаний зубчик часнику. А перед подачею на стіл в тарілку треба кинути ложку сметани, дольку лимону і кілька розрізаних навпіл маслин чи оливок. Готово.
Доречі
Британські учені, як завжди, провели власні дослідження і винайшли антипохмільний бутерброд. Він складається з житнього хліба, овочів, сардин і сиру і, згідно з дослідженнями, значно полегшує прояви алкогольного отруєння.
Нагадаємо також суто українські продукти від похмільного синдрому. Наприклад, натуральний квас, настій хмелю і м'яти, кисломолочні напої, мед та вівсяний відвар. Всі ці продукти виводять токсини, що отруюють організм з похмілля, нормалізують артеріальний тиск і відновлює роботу мозку.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер
Игорь Шмерчук
З.А.Глядач reply Игорь Шмерчук