Секс, наркотики, рок-н-рол: біля Вежі безкоштовно тестували вінничан

Секс, наркотики, рок-н-рол: біля Вежі безкоштовно тестували вінничан

Пересувна медична лабораторія, безкоштовне тестування та курси домедичної допомоги. На площі Європейській відбулась акція до Всеукраїнського тижня здоров’я.  Щоб перевіритись вінничанам навіть доводилось чекати в черзі.

Сьогодні, 5 квітня, з 11.00 до 15.00 на площі Європейській проходила просвітницька акція «1/7: Про цінність здоров’я» приурочена до Всеукраїнського тижня здоров’я. Перехожим міряли тиск, рівень цукру в крові, робили безкоштовні аналізи на ВІЛ та гепатити. На окремій локації можна було навчитись надавати першу медичну допомогу.

Неабиякий ажіотаж викликала пересувна мобільна амбулаторія обласного центру боротьби зі СНІДом. До неї вишикувалась величезна черга людей, які хотіли протестуватись на наявність антитіл до ВІЛ і гепатитів «В» і «С». На кузові автомобіля напис: «Секс, наркотики, рок-н-рол? Тоді тобі до нас».

Відео дня

За словами головного лікаря обласного клінічного центру профілактики та боротьби зі СНІДом лікар Ігоря Матковського, пересувна амбулаторія виїхала на акцію вперше. Вартість такої мобільної амбулаторії — 1,5 мільйона гривень, які виділили з обласного бюджету.

— Ключова ідея цієї мобільної амбулаторії — максимальний доступ для людей з метою обстежень, які на сьогодні є важливими, а саме — вірусні гепатити С, В, ВІЛ-інфекція та СНІД, — каже Ігор Матковський.

Медики ендокринологічного Центру брали кров, аби перевірити рівень цукру. Протягом дня виявили бажання перевіритися понад 200 людей. За словами головного лікаря Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного Центру Пилипа Прудиуса, під час акції у 45 громадян виявили підвищений рівень цукру в крові.

— Випадково потрапила на тестування, коли проходила через площу, — розповідає студентка Вінницького педуніверситету Ірина. — Задумувалась про те, що було б непогано перевірити цукор у крові, але до лікарні ніяк не могла добратись. А тут на це витратила всього кілька хвилин. Тому дуже вдячна за таку акцію. Перевірятись на ВІЛ не буду, бо там велика черга, може якось наступного разу.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вінничанин

    Філатов з рудою з Вежі друзі.

    Вгадав? ))
  • Іскра

    Громадо, выбираймо Порошенка!
    Он любит Украину. Мать! До слёз!..
    А то, что коммуналка “высоченька” –
    В окоп ложись и зарабатывай - в ООС!

    С ним в люди выйдем мы и наши дети,
    С ним будет наш, как у пропойцы - нос;
    Пока ж при нём - 5 лет сидели на диете,
    Хлебали, корчась, лаптями навоз.

    Он 5 годов хотел нас осчастливить,
    Аж рвал себя на части и горел,  
    Не потому ль сей – свин евроблудливый
    К корыту власти пастью прикипел.  

    Весь мир уже смеётся над барыгой,
    Фашистом, вурдалаком, палачом.
    Холопам, доеным сквалыгой,    
    Все унижения, как прежде – нипочём?

    Андрій reply Іскра

    Никто в стране не любит уже так Украину) Если вы любите так Украину, готовы ради неё сжечь себя на площади? Нет? Ну вы сами ответили на свой вопрос.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up