Млинці - це головна страва, яка в обов'язковому порядку повинна стати основною на святковому столі у кожної господині. Багатовікові традиції святкування Масляної дали нам сотні рецептів млинців, приготувати які під силу кожному.
Класичні масляні млинці печуть на молоці і білому пшеничному борошні, але це не заважає вам спробувати оригінальні рецепти на мінеральній воді, кефірі або сироватці, з додаванням вівсяного, житнього або гречаного борошна. У кожної доброї господині під рукою є фірмовий рецепт млинців, який відрізняється як рецептурою тіста, так і способом приготування начинки.
Традиційно на Масляну їли млинці з великою кількістю масла і сметани, однак начинка з грибів або риби була не менше популярна в останній перед Великим постом тиждень. Спробуйте доповнити страву варенням або джемом, свіжими фруктами або екзотичними овочами - впевнені, ваші домочадці із задоволенням скуштують найсмачніші млинці.
Новий рецепт із додаванням мінеральної води
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Все гарненько перемішати, розтерти, позбавити від грудочок. Можете скористатись міксером.
2. Потім поступово додати 2 склянки газованої мінеральної води. Випікати на гарячій сковорідці з рослинною олією. Олійкою змащуємо сковорідку перед випіканням кожного наступного млинця.
Панкейки
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Беремо велику миску та змішуємо в ній борошно, цукор, сіль, яйця, вершкове масло та погашену соду. Все перемішуємо до однорідного стану, намагаємося розбити усі грудочки, що утворилися.
Беремо сковорідку і розтоплюємо на ній трішки вершкового масла. Чашечкою для кави відмірюємо необхідну кількість тіста (це потрібне для того, щоб панкейки вийшли однакового розміру). Панкейки обсмажуємо до легенької золотистої скоринки.
Мигдалеві пелюстки
Спосіб приготування:
1. Готуємо млинці: яйця збиваємо з цукром і сіллю, по черзі додаємо інші інгредієнти, ретельно перемішуємо. Обсмажуємо млинці з двох сторін на гарячій сковороді.
2. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Фрукти нарізаємо невеликими шматочками. В кожен млинчик кладемо начинку, поливаємо шоколадом та загортаємо в рулетик. Посипаємо мигдалевими пелюстками. Зверху кладемо кульку пломбіру та поливаємо полуничним джемом.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 13 від 27 березня 2024
Читати номер