Про COVID-19 за 4 травня: продовження карантину та протест лікарів

Про COVID-19 за 4 травня: продовження карантину та протест лікарів
Пікет вінницьких підприємців.
  • В Україні триває карантин через пандемію коронавірусу.
  • Ми зібрали важливі новини 4 травня, які ви могли пропустити, але їх варто знати.

— За даними ЦГЗ, станом на 9:00 4 травня в Україні 12331 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 303 летальні, 1619 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 418 нових випадків, — зазначають у повідомленні МОЗ.

Тим часом, у Вінницькій області зафіксовано 448 випадків. +13 нових за добу. Також на Вінниччині недугу побороло 146 людей. Серед них 10 дітей та 58 медичних працівників.

Медики вінницької районної лікарні вийшли на протест та вимагали їм виплати обіцяну надбавку. Вранці 4 травня під стінами РДА зібралося декілька десятків людей, які не вірять обіцянкам влади.

Відео дня

Менш ніж через п’ять місяців після того, як світ вперше дізнався про новий коронавірус, що спричиняє смертельну пневмонію, вже існує більше 90 вакцин проти вірусу на різних стадіях їх дослідження. Принаймні шість вже проходять перевірку на людях. Читати далі...

Сьогодні, 4 травня стало відомо, що карантин втретє продовжили — до 22 травня. Обіцяють і його пом'якшення, яке набере чинності уже з наступного тижня. Відкриють парки, ТЦ та перукарні. Деталі ТУТ.

З 28 квітня підприємства, які припинили роботу через карантин, можуть отримати допомогу з часткового безробіття. Кошти отримує роботодавець, щоб виплатити зарплати своїм робітникам. Розказуємо, який розмір такої допомоги, які потрібно подати документи та хто може її отримати.

Минулої п’ятниці, 1 травня, нечисленна група підприємців мітингували під стінами мерії та облдержадміністрації.  Люди висловили свій протест, що під час карантину влада кинула їх напризволяще, тоді як великий бізнес продовжує працювати. Водночас, вінничани страйкували й у Києві, де вимагали рівні права та можливість працювати під час карантину. Читати далі...

 

Читайте також:

Карантин став на заваді, але у Вінниці продовжують асфальтувати вулиці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up