Одного дня Софійці різко погіршало. Тепер на її порятунок потрібно 5,5 мільйонів гривень

Одного дня Софійці різко погіршало. Тепер на її порятунок потрібно 5,5 мільйонів гривень
Софійка
  • У шестирічної Софії Алгаш рідкісний вроджений розлад, через який вона може померти. Єдиний вихід — трансплантація кісткового мозку від нерідного донора 

Софійка народилася з синім відтінком шкіри. Мама злякалася, але лікарі й не думали її заспокоювати: «Погано тужилася. Через тебе дитя синеньке». Прийшла лаборантка. У немовляти почали брати кров з пальця. Трішки згодом батькам скажуть: «У дівчинки низькі тромбоцити». Почалися УЗД, вливання тромбоцитів, крапельниці. Потім повідомлять діагноз — амегакариоцитарна тромбоцитопенія. 

— Зі старшою донькою я не знала, що таке лікарні, і наскільки це складно переживати, — розповідає мама дівчинки Оксана Алгаш. — Коли дитину забирали і казали: «Матуся, почекайте за дверима, ми поставимо катетер» — я землі під ногами не відчувала. Твоя дитина півгодини кричить, а ти не знаєш, що вони там роблять. Після вливання тромбоцитів донька справді побіліла. Ми прийняли деякі ліки, все нормалізувалося. Думали, що на цьому все й закінчилося. 

Пройшло два місяці. У Софійки знову болі, у батьків — страх. Поїхали в обласну дитячу лікарню. Дівчинці призначили імуноглобулін, дицинон, преднізолон — ефекту майже ніякого. Лікарі піднімали кількість тромбоцитів, відпускали додому, ті знову падали, знову лікарня. Так три рази. «У вас імунограма не дуже. Потрібно піднімати імунітет, або у п’ять років вирізати селезінку», — говорили люди у білих халатах. 

На четвертий раз, не дочекавшись направлення, поїхали в «Охматдит». Знову здача аналізів, аналогічне лікування і подив лікаря: «Софійка, ти загадка». Результати всіх аналізів були в нормі. Крім парвовіруса. 

— Виходжу у коридор і чую, як гематолог з інфекціоністом сперечаються: «Це від нього», «Ні, це не від цього», — пригадує мама. — Нам вчергове впили тромбоцити і відправили додому. 

По приїзді знову здали аналізи. Результати, як для дитини з тромбоцитопенією, чудові. Софійці виписали вітаміни і противірусні. У всіх піднявся настрій, всі заспокоїлися. Дитина росла активною та енергійною, як і всі інші. Так пройшло чотири роки. 

— Одного дня Софійці різко погіршало. Здали аналізи, а там не тільки тромбоцити, там все попадало, — розповідає Оксана. — Реанімація, різні припущення діагнозів, ми не знали, що робити. Ми шість років не знали її точного діагнозу, а варто було лише відправити аналіз слини до Америки, щоб встановили, що у Софійки мутація генів крові. 

Це означає, що єдиний для Софійки вихід вижити — трансплантація кісткового мозку від нерідного донора. Прийняти на лікування дівчинку погодилися в одній з клінік Ізраїля. Сума, що озвучили батькам — 220 000 доларів (5 348 000 грн) — непідйомна для них. Родина просить небайдужих людей допомогти у зборі коштів та порятунку їхньої доньки.

Фото надані батьками


Картка Приватбанку: 

Гривнева: 5168 7573 3863 4704  

Валютна: 4731 2196 0042 3069 - Алгаш Оксана Вікторівна

Валютна картка Ощадбанку:

5167 8020 0396 8861

Тел: (068)377-93-81


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Данислав Донец

    Ви знаєте,що комусь досконало допопмогли гроші й медицина,наприклад у ващій скруті?

    На кону життя,тому необхідно чітко з'ясувати,чи допоможе те на що ви сподіваєтесь?!

    Пропоную передивитись видеорепортажі:

    https://youtu.be/cJ0ubUWNxl0

    https://youtu.be/v4HsYokkOOI

    https://youtu.be/dAwmop-74wM

    https://youtu.be/5oOSR0iU61M

    https://youtu.be/mcLCHNaABnw

    Ви не уявляєте скільки які потребують вважають, що тільки у них найбільше горе!

    А Господа Бога на Його Милостивих Умовах вистачить на кожного!

    Тому Тільки Господь Бог,Владика Всевишній,Всемогутній.Мілотивий і Святий!
    Тільки Святого й Милостивого всемогутня й досконала сила,на Його Святих Умовах,за мить Сцілює!

    Зізнайтеся Богу - Господь-Спаситель! Тільки Ти допоможеш! Що мені робити, що б врятувати душу?!

    Слава і Хвала Господу Богу,Котрий викупив нас Своєю Кров'ю і переміг смерть для нас!

    Вірте у Всемогутнього Святого Спасителя душі!
    Бо Він не винен,але хоче сцілити,а головне врятувати душу!

    Вірою зі всіма думками й вустами сповідати про всі скрути,жахи,біди і горя,щоб намагатися бути чесним перед Всезнаючим!

    Просити вибачення за самотужки злочинку,яке згадаємо чи забули перед Милостивим!Бо це варто,щоб дозволити Поважаюшему вибір,але Бажаючий незагибелі,втрутитись у своє існування,що б впустити очищяти душу й оживити дух і з'еднатися з Духом Святим!

    Боже!Да хай же да буде Твоя, Досконала воля!
    У Тебе всі часи і терміни!

    і не вірте що це все,а може щось і не так!

    Прорватись скрізь вражину беспредельну,який нав'язує брехню на Істину,що б повбивали один одного,навідь сльозно криком до Спасителя Вискупителя!

    І спитайте й вислухайте Його - як ще розкаятись,як молитис і як служити Тобі - Господь!!!
    Що б ні хто нас не побачив з проханням про допомогу,а тільки з Божей Переможной Радістю!
    Щоб бути вічно з Тобою - Спаситель!!!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:46 «Дуже хочеться побути поряд з рідними», — говорить 19-річний захисник з Вінниці Максим Заремба 13:39 Подружжя Остапенків поховали. Їх син і ще двоє постраждалих хлопців — стабільні 13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up