Йдете на шашлики? Бережіться радикуліту, простатиту та гемороя

Йдете на шашлики? Бережіться радикуліту, простатиту та гемороя

Весна холоднувата, та травневі пікніки ніхто не відміняв, втім, як і посиденьки молоді (і більш вікових вінничан) біля фонтанів, на сходинках, холодних лавках уже зараз. Хоча нам з дитинства кажуть: не сиди на холодному, хто слухає? А варто

Лікарі кажуть: досить всього півгодини посидіти на холодній поверхні (земля, бетон),  і жінки мають всі шанси заробити цистит, а чоловіки - простатит. Ці неприємні хвороби починають з нами "спілкуватись" буквально за кілька днів, або навіть годин. Спочатку боляче при сечоспусканні, потім болить в області лобкової кістки або паху, чоловіки скаржаться на болісні відчуття у мошонці.  
Одним словом, ви переохолодили сечовий міхур. А далі. А далі вас чекає візит до лікаря і цілком можливий діагноз - запалення нирок. 

Ви не старі, ви замерзли
Від сидіння на холодному можна не лише застудитися, а й отримати радикуліт. Тобто, проблеми з хребтом - це не ознака пенсії. 
У першу чергу страждає поперековий відділ, може запалитися сідничний нерв. 
Хоча вся ця катавасія починається з невеликого нездужання, ну заболіло щось у попереку, ну потягнув спину, залежав, протягом надуло... А радикуліт вже стукає у двері. Тобто біль з тягнучої, дуже швидко стає різкою і стріляючою. Ви просто посиділи з хлопцем на лавці, або з дівчиною на шашликах, а через тиждень ні спати не можете, ні рухатись. 

Відео дня

Ще одна "приємність" 
Пригоди на природі та холодному бетоні можуть накликати пригоди на вашу п'яту точку. Не віриться? Але холодна поверхня під вашими сідницями може не тільки нагородити їх прищиками, чиряками, а й гемороєм. Переохолодження порушує кровообіг у судинах товстої кишки. А якщо ви мали проблеми з запором, чи народжували дітей, чи просто гурман та полюбляєте гостреньке та солоненьке - геморой не за горами. 
На що звертайте увагу: відчуття чужорідного тіла в анальному отворі, кров у фекаліях, свербіж. Потім анальний отвір може набрякнути, боліти, підніметься температура. Зрозуміло, що в таких випадках йти до лікаря потрібно неодмінно, але краще просто не сідайте на холодне. 

Наталія Загороднюк, лікар-гінеколог "МЦ Альтамедика"
- Сидіння на холодній поверхні може призводити до переохолодження організму та провокувати запальні захворювання органів малого тазу. Враховуючи анатомічні та фізіологічні особливості органів сечовидільної системи, у жінок частіше виникають запалення, ніж у чоловіків. До захворювань, які виникають внаслідок переохолодження та приєднання інфекції відносяться запалення сечової системи (цистит, уретрит, пієлонефрит) та запалення яєчників і маткових труб (аднексит, сальпінгіт). При появі таких симптомів як: болі внизу живота та в попереку, дізуричні явища (часте та болісне сечовипускання, зміна кольору сечі), загальна слабкість, підвищення температури тіла, варто звернутися до лікаря. Для жінок, які планують вагітність, такі запальні захворювання небезпечні і можуть при невчасному зверненні та лікуванні призводити до безпліддя. Варто звернути увагу, що до переохолодження більше чутливі молоді дівчата та жінки похилого віку, а також жінки зі зниженим імунітетом, перенесеними раніше запальними захворюваннями органів малого тазу. Бережіть себе, не переохолоджуйтесь, а загартовуйтесь!


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач05

    У мене цистит часто загострюється після переохолодження. Під час останнього рецидиву вирішила Цистинол Акут спробувати, яким мама лікувалася. Через 2 дні після такого лікування симптоми хвороби стихли.
  • Читач16

    Я колись так теж застудилась на "шашликах" і з того часу з'явилися ознаки циститу. Кожен похід у туалет - це мука, та й із чоловіком тепер не виходило розслабитися. Пробувала лікуватися всілякими народними засобами: журавлина, відвар з лаврового листа, але все безглуздя... Звернулась до лікаря, Цистинол Акут призначив. Печіння пройшло і при поході по-маленькій нужді вже не було болю.
  • Марина Лашина

    І циститу боятися варто. Відпочивали з друзями на природі, посиділа на холодній землі та застудилася. На другий день  з'явилися болі при сечовипусканні. Жартувати з цим я не стала, пішла до лікаря. Він сказав, що маю цистит. Порекомендував пити багато чаїв на травах та виписав Цистинол Акут для прискорення результату. Вже другого дня я відчула полегшення, на третю добу взагалі пройшло все.

    Читач35 reply Марина Лашина

    Так, Цистінол Акут чудово допомагає під час загострень циститу. Добре що це не так часто трапляється, я зазвичай намагаюся берегтися. Але якщо не вдається і все ж таки переохолоджуюсь - відразу Цистинол Акут п'ю. Препарат дієвий та без побічних ефектів!

keyboard_arrow_up