На мрію лікарів з Вінниччини звернула увагу Супрун. Справа за областю

На мрію лікарів з Вінниччини звернула увагу Супрун. Справа за областю
Лікарі загальної практики-сімейної медицини Богдан та Ольга Долюк. Фото взяте з сайту "Медекспрес"
  • Молоде подружжя лікарів Богдан та Ольга Долюк з Калинівського району Вінницької області мріє про лабораторію в сільській амбулаторії.
  • На публікацію про медиків звернула увагу Уляна Супрун.
  • Чи посприяє здійсненню мрії вінницька обласна влада?

Калинівський район пишається Черепашинецькою амбулаторією загальної практики сімейної медицини. Заклад один із найкращих за своїм оснащенням та матеріально-технічною базою в районі, повідомляє сайт «Медекспрес».

Молоде подружжя сімейних лікарів Богдан та Ольга Долюк мріють про клінічну лабораторію, щоб на місці робити всі необхідні аналізи.

У лікувальному закладі є все необхідне для роботи: маніпуляційний кабінет, денний стаціонар, є кабінет функціональної діагностики, жіноча оглядова, кабінет фізпроцедур, який оснащений тубусом,  ЕКГ- апаратом, є кабінет акушерки, кабінет щеплення. Денний стаціонар на сім ліжок, які постійно зайняті пацієнтами: одні приходять до обіду на лікування, інші – після.

Відео дня

Читайте також: Медреформа: Що буде, якщо вінничани не оберуть сімейного лікаря?
 

 – В амбулаторії можемо робити лише аналізи на глюкозу в крові  при наявності спеціальних смужок. А так, всіх направляємо у райцентр, – розповідає завідувач амбулаторією, лікар загальної практики сімейної медицини Богдан Долюк. – У планах на майбутнє облаштування лабораторії, якщо неповноцінної, то хоча б мобільної з урогенаналізатораторами та ген-аналізаторами.

Завідувач амбулаторією, лікар загальної практики-сімейної медицини Богдан Долюк. Фото взяте з сайту "Медекспрес"

На публікацію про цю амбулаторію звернула увагу в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Коли люди мріють не про яхту, автомобіль чи здоровенний будинок, а прагнуть мати більше можливостей, щоб допомагати іншим, це вартує поваги та підтримки», – пише Супрун на своїй сторінці на Фейсбук.

За її словами, з розгортанням медичної реформи амбулаторія отримає більше можливостей для розвитку. Чим більше пацієнтів будуть задоволені медичними послугами та приходитимуть туди лікуватися, тим більше фінансування отримає заклад.

Чиновниця впевнена, що і Черепашинецька амбулаторія, зростатимуть і розвиватимуться.

– «Утім, є одна річ, з якою вже можна допомогти амбулаторії та про яку мріє подружжя – облаштувати клінічну лабораторію. Вона допоможе пацієнтам зберегти час і зусилля та здавати базові аналізи одразу після візиту до лікаря й не їхати до районного центру. Прошу місцеву владу звернути увагу. Валерій Коровій, допоможемо?», – написала Уляна Супрун.

Допис був викладений ще 19 березня. Станом на сьогодні, 21 березня, жодного коментаря з відповіддю від вінницької обласної влади ще не виклали. Може не бачили?

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Юрий Бондарук

    ...ну да...спочатку ж розвалити треба сільську медицину, щоб потім "строїти" по новому...реХворма...
  • Kazimir

    Мы как-бы рады за Черепашинцы. Но, А как быть остальным? Ув. Валерий Коровий, поможем?
  • Олексій

    Вирішення якоїсь однієї проблеми якоїсь однієї лабораторії нічого системно не змінить, але прокатить для піару. Піпл схаває.

    українка reply Олексій

    Гарна мрія! Нехай би допомогли й справді. Від цього буде людям добре

    Олексій reply українка

    Це разова акція для піару. У маштабах мільйонів населення це незначна краплина, а політик (посадовець) — піарщик, який замість системної роботи лайки і репости у ФБ робить.
  • Александр Балаганов

    ДОКТЕР СМЕРТЬ-МАДАМ СУПРУН-ЭТО НОНСЕНС,ЛАБОРАТОРИЯ В ДЕРЕВНЕ-ЭТО ГЛУПОСТЬ.НЕЗРЯ ЕЕ ОБРАЗОВАНИЕ СООТВЕТСТВУЕТ МЕДСЕСТРЕ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up