Маленькому Микиті потрібна допомога: $150 тисяч, аби побороти важку форму ДЦП

Маленькому Микиті потрібна допомога: $150 тисяч, аби побороти важку форму ДЦП
Родина Добровольських та волонтер Мирослава Слободянюк спільними зусиллями намагаються поставити на ноги маленького Микитиу
  • Микиті Добровольському всього 3 роки і його діагноз – дитячий церебральний параліч.
  • Хлопчику необхідна довга та вартісна реабілітація в Китаї.
  • Батьки та волонтери придумують різні способи як зібрати необхідні кошти і один із них – благодійний аукціон зустрічей із відомими вінничанами.

 

Тетяна та Сергій Добровольські – батьки маленького Микити. І вже три роки вони намагаються поставити сина на ноги та дати йому можливість жити як усі діти.

Сергій та Тетяна Добровольські

Батько тримає Микиту на руках і підтримує усі його частини тіла, адже хлопчик тільки нещодавно почав тримати голову. Недовго. Але це вже великий прогрес, говорять батьки. Раніше він затримував голову на секунди, тепер цей час збільшився до кількох хвилин.

Відео дня

Микита вже самостійно тримає голову та реагує на слова батьків – це великий прогрес

– Ми довго вели збори. Вже один раз були у Китаї. Позитивні результати є, тому збираємо кошти на наступну терапію. Нам потрібно ще 6 разів пройти цей курс, аби поставити сина на ноги. Микита – наша єдина дитина, – розповідає журналістам мама Тетяна.

Микита був уже у Чехії та Іспанії. Щоправда бажаного результату європейська терапія не дала. Але певні плюси все ж таки є: хлопчика практично не тривожать судоми. А от китайські лікарі змогли досягти результатів, яких ні батьки, ні спеціалісти не очікували. Тому малечі потрібно пройти ще 6 піврічних курсів лікування, які коштують по $25 тис., тому власне родина Добровольських буде рада будь-які допомозі.

Свою допомогу у зборі необхідної суми родині запропонувала журналістка у минулому, а нині волонтерка – Мирослава Слободянюк. Дівчина вигадала формат благодійних зустрічей з відомими вінничанами.

Волонтер Мирослава Слободянюк

Загалом взяти участь відгукнулись 25 людей різних професій: поліцейські, лікарі, радіоведучий, зоопсихолог, політики, журналісти та блогери. Ціновий діапазон на зустрічі з учасниками починався із 200 гривень. Найдорожчий лот вдалося продати за 3,5 тис. гривень. Аукціон тривав протягом 2-х місяців і за цей час вдалося зібрати 8 тис. гривень.

Співробітник поліції, який виявив бажання взяти участь у аукціоні і таким чином допомогти Микиті та його батькам здолати хворобу

Благодійний вечір, який пройшов 12 червня у вільному просторі Gagarin, мав на меті познайомити тих, хто придбав лоти-зустрічі із учасниками аукціону. Хтось зміг поспілкуватися цього вечора, а комусь довелося перенести спілкування на інший день. Але врешті-решт волонтери змогли зібрати 17,5 тис. грн.

– Мені хотілося допомогти родині Добровольских. Все відбувалось дуже швидко, тому що вже цієї п’ятниці хлопчик відправиться на попередній огляд для подальшого лікування, – говорить Мирослава.

До благодійного аукціону долучилася велика кількість відомих вінничан

Батьки хлопчика у свою чергу працюють вахтовим методом: коли мама з Микитою на реабілітації, тато Сергій працює на будівництві. Потім батьки змінюють один одного і вже тоді мама Тетяна веде майстер-класи з дітками. Крім того, Сергій і Тетяна започаткували свою справу – вони виготовляють свічки ручної роботи і продають їх, аби хоч якось збільшити свій дохід. Минулого року батькам довелося продати квартиру, аби оплачувати лікування сина. Тому такий благодійний вечір зустрічей просто необхідний для того, аби врятувати маленького Микиту.

Свічки ручної роботи, які власноруч виготовляють батьки МикитиНадалі організатори планують продовжувати подібні заходи, проте формат зустрічей трохи зміниться. У майбутньому в аукціоні буде брати участь лише один лот-зустріч, який буде змінюватися щотижня. А якщо ви хочете допомогти трирічному Микиті до того, як розпочнеться наступний етап аукціону, то можете надіслати кошти на картку батька

Приват Банк 5168 7427 0509 6265 – Сергій Добровольський.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • ВАСЯ ВИННИЦКИЙ

    А почему  не 550 тысяч $ ????

    Mirochka Slobodyanyuk reply ВАСЯ ВИННИЦКИЙ

    Сергій reply ВАСЯ ВИННИЦКИЙ

    тому що один курс реабілітації коштує 25 тис. дол. А потрібно не меньше шести. РАХУЙТЕ.

    З.А.Глядач reply ВАСЯ ВИННИЦКИЙ

    І дивно,що лише в Китаї,а не в якійсь Бразилії чи Аргентині.

    Сергій reply З.А.Глядач

    Шановний Глядач З.А я розумію що ВАСЯ то ЩЕ та безхребетна тварина. Но Ви ж то Земляк і несете чушь.



    Нічого дивного немає. В країнах Європи процент підйому дітей ІНВ на ноги не перевищує декількох десятків процентів.

    Китай ставить на ноги 80 % дітей з ДЦП. Тепер РАХУЙТЕ і ВИ.

    З.А.Глядач reply Сергій

    Даруйте,Сергію,але я відмовляюся розуміти,що серед СТІЛЬКОХ країн саме в Китаї можуть допомогти. З якого це часу їхня медицина(не рахуючи стародавньої) стала такою ефективною? Щось мені не доводилося чути про її досягнення. На відміну від кубинської чи ізраїльської,наприклад.

    Mirochka Slobodyanyuk reply З.А.Глядач

    Якщо Ви дозволяєте собі такі "припущення", зайдіть на сторінку й прочитайте чому так, а не інакше. Не люблю людей, які пишуть просто аби писалося....

    З.А.Глядач reply Mirochka Slobodyanyuk

    Мірочко,спочатку вам потрібно трохи підрости,а вже потім втручатися до дорослих "розмов".

    Ваня Лета reply З.А.Глядач

    что ты там опят кукарекнул?

    Mirochka Slobodyanyuk reply З.А.Глядач

    Я організовувала цей аукціон, я писала масу статей про цього хлопчика, я вивчала його документи й переговорила з багатьма лікарями, тому думаю, я як ніхто маю право втрутитись у цю розмову!!!! Якщо у вас є питання, задавайте їх мені, я дам відповідь!

    Ваня Лета reply З.А.Глядач

    Продолжай, твое экспертное мнение очень важно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up