Перше приймання їжі після нічного сну дуже важливе. Але снідати потрібно правильно, щоб не нашкодити собі, а отримати максимум користі і задоволення від ранкового прийому їжі. Про це розповідає фізіотерапевт, консультант із здорового харчування, лікар тибетської медицини Олена Бєляєва, повідомляє Сегодня.
Ваша травна система прокидається разом із вами і теж починає працювати, особливо з 7-ї до 11-ї години. Сніданок у цей час допоможе зберегти енергію протягом усього дня.
Здоровий і правильний сніданок допоможе організму функціонувати природно, нормалізує метаболізм, а це важливо для підтримки постійного індексу маси тіла. А ще ранкове приймання здорової їжі допоможе збалансувати рівень цукру в крові, тим самим попереджаючи розвиток цукрового діабету. Але який сніданок можна вважати правильним і корисним?
1. Сніданок обов'язково повинен бути теплим. Запам'ятайте, що сухий бутерброд або мюслі з холодним молоком — погана ідея для ранкового прийому їжі. Саме теплий сніданок допоможе шлунку успішно виробляти ферменти. Але кава з сигаретою натщесерце — це не сніданок, а знущання над своїм здоров'ям.
2. Сніданок має бути свіжим. Не варто підігрівати на сніданок вчорашні борщ, суп або кашу, варити сосиски, щоб потім щедро присмачити їх майонезом — теж так собі варіант. Зварити нову кашу з замоченої на ніч крупи або зробити гарячий бутерброд буде не набагато довше, але зате в рази корисніше.
3. Здоровий сніданок — шлях до схуднення. Якщо їсти здорову їжу вранці, то вийде нарешті почати втрачати зайві кілограми. Тобто це фактично стратегія, яка допоможе вам почати втрачати вагу. Завдяки правильному сніданку ви не відчуватимете страшний голод, коли прийде час обіду. Отже, не станете переїдати і перехоплювати на ходу печеньки, солодощі та іншу нездорову їжу.
4. Насичений вітамінами сніданок — шлях до успіху. Мінерали, вітаміни, Омега-3 кислоти, якими багаті корисні продукти для сніданку, поліпшать роботу мозку. Якщо сподіваєтеся на хороший початок дня і виконання всієї запланованої роботи, то вибирайте тільки корисні продукти для сніданку.
5. І, звичайно, правильний сніданок — запорука гарного настрою. Якщо ваш організм працює без збоїв, не набирається зайва вага, ви менше втомлюєтеся і справляєтеся, то і, звичайно ж, приводів для поганого настрою буде менше.
Для корисного сніданку підходять легкі за властивостями продукти: крупи, тушковані овочі або запечені на грилі чи в духовці фрукти, яйця, можна зварити або зробити омлет.
Використовуйте для приготування каш замочену на ніч крупу: так вона швидше звариться, але не втратить своїх корисних властивостей.
Якщо без ранкового бутерброда ви не уявляєте свій сніданок, то, як уже сказано, зробіть гарячий тост з цільнозернового хліба. Якщо кинути хліб у тостер або запекти пару яблук, поки ви наводите ранковий марафет, то не доведеться витрачати багато часу на сніданок.
Читайте також:
ПЛР та ІФА: де і за скільки у Вінниці можна зробити тест на COVID?
На Вінниччині посилюють карантин та вводять додаткові обмеження. Що заборонено?
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер