Плюс 9 випадків та 15-річна дівчина у важкому стані: головне про коронавірус за 30 березня

Плюс 9 випадків та 15-річна дівчина у важкому стані: головне про коронавірус за 30 березня
  • В Україні 19 днів тому оголосили карантин через пандемію коронавірусу.
  • Ми зібрали важливі новини, які ви могли пропустити, але їх варто знати.

Станом на 10.00 30 березня в Україні 480 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 62 нових випадки. В нашій області сьогодні вранці було 23 підтверджених випадки. 22 хворих у стабільному стані, одна дитина — у важкому.

До вечора повідомили дані Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України. І станом на 17.00 — лабораторно підтверджені 32 випадки COVID-19, зразки біоматеріалів від 10 хворих ще досліджуються. Усі вони перебувають у лікарні під постійним медичним спостереженням, стан стабільний. Контактні особи самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом.

— Осередок коронавірусної хвороби, зафіксовано у медзакладі, де лікар, незважаючи на прояви захворювання гострої респіраторної хвороби, яка в подальшому була підтверджено лабораторно як коронавірусна інфекція, виходив на роботу, — зазначив губернатор Владислав Скальський.

Відео дня

За його словами, в ході епідеміологічного розслідування та лабораторного обстеження 34 працівників і пацієнтів закладу, виявили трьох інфікованих медпрацівників та одного пацієнта. 

Також голова ОДА повідомив про новий випадок підозри на COVID-19 у 15-річної дівчини з Гайсинського району, яку ушпиталили в Гайсинську ЦРЛ. Стан дівчини важкий, проте швидкий тест на грип та коронавірус негативний. Проводиться лабораторне дослідження шляхом ПЛР-тесту.

На Вінниччині визначили 10 лікарень, які першими прийматимуть хворих з коронавірусом. У міністерстві наголошують, що це — лікарні першої хвилі, й за потреби перелік медзакладів мають розширити.

До таких закладів на Вінниччині віднесли:

  • Вінницьку міську клінічну лікарню №1,
  • Обласну клінічну дитячу інфекційну лікарню,
  • Могилів-Подільську окружну лікарню інтенсивного лікування
  • та сім центральних районних лікарень:​​​
  1. Вінницьку,
  2. Жмеринську,
  3. Калинівську,
  4. Козятинську,
  5. Тростянецьку,
  6. Хмільницьку,
  7. Шаргородську.

В’їхати у Вінницю можна з Київського, Немирівського, Хмельницького, Гніванського шосе та через контрольно-пропускний пункт на перехресті вулиці Келецької та Барського шосе. Чому на цих постах немає медогляду та дезінфекції авто, дізналися наші журналісти

Міські голови вимагають врахування позиції АМУ при прийнятті змін до податкового законодавства, пов'язаних з поширенням COVID-2019. Вони відправили відкрите звернення до керівників держави.

Парламентарії відправили у відставку міністра охорони здоров'я Іллю Ємця. Український парламент з другої спроби підтримав постанови про призначення керівником Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова.

І останні дані МОЗ: станом на 22.00 30 березня в Україні 548 лабораторно підтверджених  ПЛР-дослідженням випадків COVID-19. Усього в Україні зафіксовали 13 летальних випадків від COVID-19. Загалом 8 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.


Читайте також:

Коронавірус в області: 32 підтверджені випадки та 81 підозра

«Кожен може бути корисним. Як мінімум — сидіти вдома»: як карантин вплинув на життя волонтерки

Чому на блокпостах Вінниці немає медогляду та дезінфекції авто

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Елена Елена Елена

  • Ксюша

    Це напевно лікар з онкодиспансера

    arkadijj arkadijj reply Ксюша

    Может и так .Но как по мне об этом нужно говорить открыто. Не надо называть фамилии доктора я не об этом . Я о том что если кто то там был на приёме тот обратит повышенное внимание на своё состояние.
  • Галина Галина

    Власти ничего не делают! Только наживаются!
  • arkadijj arkadijj

    Чому не називають мед заклад?  Хтось можливо відвідував данного лікаря .Але залишився поза зором епідеміологів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up