Епідемія кору: де зробити щеплення і що для цього потрібно

Епідемія кору: де зробити щеплення і що для цього потрібно
  • У 2018 році в області було 3338 випадків кору, з них у 2181 дитини.
  • А лише за три тижні січня 2019 року маємо 813 випадків кору, із них 472 дитини.

За словами Степана Томіна завідувача відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань “Лабораторного центру МОЗ” за останній тиждень по оперативним даним на кір захворіло 289 людей.

- На жаль у Вінниці вже зареєстрована одна смерть від кору. Від ускладнення хвороби померла восьмимісячна дитина,  - говорить Степан Томін.

За словами лікаря 15 січня у нашу область доставили 16 тисяч доз вакцин від кору. Тож на сьогодні в усіх медзакладах є в наявності 35 тисяч доз вакцини. Вакцинуватись може дитина, яка ще немає, або пропустила вакцинацію згідно з календарем щеплень. Також це може зробити доросла людина за бажанням.

Відео дня

- Для того щоб отримати вакцинацію від кору потрібно прийти на прийом до сімейного лікаря, той має оглянути пацієнта, - говорить Степан Томін. - Після огляду, якщо пацієнт не має гострих станів (хвороб), він отримує направлення в кабінет щеплень і безкоштовно отримує щеплення від кору.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Ірина Русавська

    Чому навчальні заклади не закриють на карантин ?Кому вигідно що ще більше дітей хворіло

    Alena Sokolova reply Ірина Русавська

    а нащо закривати? в школі в яку ходить мій син в багатьох класах хворіють на кір по 3-4 дитини на клас. Це важко назвати епідемією
  • Ірина Русавська

    А чому навчальні заклади не закривають на карантин що чекають
  • Maria Korpanyuk

    ага, попробуй попади к семейнику....запись только через неделю, без записи не реально попасть. записываюсь уже 3ий раз, но пока доходит до приема- ребенок простужен. и так по кругу.
  • Наталя Лавренюк

    Кір додається лише колективним імунітетом - вакцинацією !!!

    Ирина Витвицкая reply Наталя Лавренюк

    Леся Гаврилюк я не про тих кому не можна, в жодному разі. От якраз вас і має захищати колективний імунітет

    Леся Гаврилюк reply Наталя Лавренюк

    Ирина Витвицкая  можна, коли в тебе протипоказання для щеплення і ти нічого з цим не можеш зробити

    Ирина Витвицкая reply Наталя Лавренюк

    Angelika Primera та просто немає сил на суперечки з оцими усіма "а ми боліли і нічьо". Просто ті, які чьо, не сидять і не пишуть. Це ж лотерея, як можна знаючи про такі тяжкі ускладнення не щепити дитину?! Навіть про можливість ускладнень...

    Angelika Primera reply Наталя Лавренюк

    Наталя Лавренюк, алілуя! Є адеквати серед коментаторів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up