Акція «Врятуй життя - перезапусти серце»: вінничанам покажуть ланцюг виживаності

Акція «Врятуй життя - перезапусти серце»: вінничанам покажуть ланцюг виживаності

Вінничан запрошують на акцію, під час якої розкажуть про «ланцюг виживаності» при зупинці серця, навчать розпізнавати зупинку кровообігу, покажуть, як проводити реанімацію по алгоритму BLS, включаючи користування АЗД до приїзду «швидкої допомоги». 

Завтра, 16 жовтня 2019 року, у Вінниці на Європейській площі з 12-ї до 14-ї години в рамках «Всесвітнього Дня Перезапуску Серця» (“World Restart a HeartDay”) інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації (ВРР) будуть вчити вінничан і гостей міста навичкам базисної підтримки життя (BLS) при зупинці серця. Долучитися до акції можуть усі бажаючі.

Знання, які отримають вінничани під час заходу на Європейській площі, можуть бути застосовані у будь-який час, в будь-якому місці і становити вагомий внесок в порятунок життя особи з зупинкою серця - як незнайомої людини, так і колеги по роботі чи члена сім’ї. 

Що буде під час акції:

Відео дня
  • Інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації проведуть серію показів алгоритму BLS (basic life support) з використанням автоматичних зовнішніх дефібриляторів (АЗД)  на манекенах.
  • Присутні на акції зможуть власноручно відпрацювати навички непрямого масажу серця й інших елементів алгоритму BLS.

Також в рамках акції в цей день у медичному університеті, педагогічному коледжі і школі-ліцеї №7 також  відбудуться лекції і демонстрації практичних навичок по підтримці життя особам з раптовою зупинкою кровообігу, організовані ВРР.  

Довідка:

Кожного року близько у 400 тисяч європейців наступає раптова серцева смерть, з яких близько 350 тисяч випадків виникають поза межами лікарні (на вулиці, на роботі, в місцях відпочинку, торгових центрах тощо). На сьогоднішній день, менше ніж одна особа з десяти переживає раптову зупинку серця. Тільки в одному з п’яти випадків позалікарняної РСС проводиться серцево-легенева реанімація (СЛР) свідками події. Збільшення частоти спроб СЛР особами, що опинилися поруч з жертвою,  з своєчасно проведеною дефібриляцією може щороку тільки в Європі врятувати близько 100 тисяч людей.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up