У вінницькому супермаркеті поєднали мистецтво і продуктові полиці

У вінницькому супермаркеті поєднали мистецтво і продуктові полиці
Роботи вінницьких художників розмістилися прямо у супермаркеті «Варшава», що на Соборній. Два місяці вінничани будуть дивитися картину галерею не відходячи від каси.

У «Варшаві» сьогодні свято. Магазину виповнилося 13 років.  Для покупців, продавців та митців міста була розгорнута виставка десяти вінницьких художників. В торговому залі супермаркету майже 100 картини вартістю від 80 до 5000 гривень розмістили над полицями з хлібом.

Мета акції, як каже засновник торгівельної мережі супермаркетів «Варшава», Наталія Рекута  – створити гарний настрій покупцям. А також підтримати наших художників, тому що сьогодні їм непросто матеріально. Їм абсолютно безкоштовно надається такий майданчик, де вони зможуть продати свої картини по тим цінам, які самі визначать. І, таким чином, створити арт-супермаркет.

Відео дня

- Не кожна людина піде на виставку, - говорить Наталія. -  А в наш магазин за хлібом, який працює з 8-ї ранку до одинадцятої години зможе кожна. Таким чином, доступ до творчості в нас практично цілодобовий. Ми би хотіли цю ідею і надалі продовжувати,  запрошувати до творчості  і підтримувати усіх творчих людей міста.

Художники підтримали ідею. Один з них Ігор Зозуля,  виставив тут шість своїх робіт. Усі пейзажі. Картини написані не пензликом, а мастихіном – інструментом для нанесення мазків. Таку техніку митець практикує вже більше 10 років.

- Раніше працював пензликами, а потім відмовився, бо пензликами виходить трішки брудно, а мастихіном виходить чиста робота. - Я намагаюся за допомогою мастихіна зробити картину повітряною, ненавантаженою.

Кожної суботи біля Міськвиконкому та  фонтану художники виставляють і продають свої картини. Саме там до Ігоря підійшла депутат міської ради Світлана Ярова та запропонувала взяти участь в акції.

- Я брав участь перший раз у тому, що перший раз. Це дуже приємно для художника. В нас вийшло  поєднати продукти і галерею. Ми буквально ці картини розмістили за два дні. В неділю почали і в понеділок ввечері закінчили. За день на одну з картин митця вартістю 800 гривень вже поклала око жінка і найближчим часом хоче її купити.

Організатори планують продовжити реалізацію проекту в усіх магазинах, але, можливо, на іншу тематику.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Картини дуже гарні, шикарні просто. Тільки не зрозуміла, в чому полягає така щедрість від керівників цього закладу. Невже постійні покупці цього магазину почали меньше заходити та купувати їхні продукти після слухів про тарганів та прострочених продуктів. І ось таким чином вирішили заманювати покупців та відновлювати довіру. Особисто я уже не ходжу у цей магазин, а раніше була постійним покупцем.
  • Анонім

    Жратва и картинки, вот где мещанский рай! )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up