У Вінниці біля Експоцентру продавали сонячну батарею та деревоподрібнювальну машину

У Вінниці біля Експоцентру продавали сонячну батарею та деревоподрібнювальну машину
Сьогодні, 16 березня, біля вінницького експоцентру влаштували виставку різноманітних корисних для господарства приладів. Відвідувачі найбільше розпитували про сонячну батарею.

На виставці представили кілька видів деревоподрібнювальних агрегатів.

- Ця річ може перерубати усі гілки діаметром до 12 сантиметрів, - каже представник компанії, що виробляє такі пристрої Михайло Парпальос. - І відразу фасує їх у сітку. За рік ми продали таких пристроїв близько 300 штук. Покупці різні - від приватних господарств до комунальних служб. Найдешевша модель коштує 22 тисячі гривень, найдорожча - 48 тисяч.

Подивіться відео, як швидко працює така машина:

Відео дня

Деревоподрібнювальні машини бувають різні - є ще моделі, обладнані спеціальною транспортною стрічкою для швидкої погрузки деревини у кузов машини.

Також показували котли для обігріву різних габаритів. Як розповіли менеджери, ці котли здатні обігрівати приміщення площею від 500 метрів.

Найбільше увагу вінничан привертала сонячна батарея. Продавці панелі кажуть, що за останні роки українців стала більше цікавити безкоштовна сонячна енергія.

Така панель коштує 5000 гривень.

- Є панелі, які дають енергію та сонячні колектори, що нагрівають воду, - каже менеджер Вікторія. - Обладнання помешкання такою системою дає змогу економити на комунальних послугах і навіть підзаробити. Це називається “Зелений тариф”. Потрібно тільки встановити батареї на будинок та укласти договір з Обленерго. Тоді зайву електроенергію можна продавати державі. Але спочатку треба “витратитися” на саме обладнання…

Батарею можна встановити разом з акумулятором чи без нього.

- Якщо будинок стоїть у полі, де немає ЛЕП, то треба ставити акумулятор та інвертор, - говорить Вікторія. - Якщо є доступ до мережі, то додаткові пристрої не потрібні.

Детальніше про сонячні батареї та як можна перетворити свій дім на міні-електростанцію ми розкажемо найближчим часом.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Так само швидко той же подрібнювач може відірвати і руку. І добре коли вона ще буде без сорочки бо інакше навіть капців не залишиться.
  • Дарья

    Класна штука котел, економія відчувається, але як кажуть: "І хочеться і колеться". Уже стільки випадків було, коли зривається котел, дуже страшно.
  • Алекс

    21 век... Космическая (когда-то) страна переходит на дровяное отопление.

    Перемога?

    Пупкин Вася reply Алекс

    А как же ,Ещё какая ! )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 Поліцейських розстріляли військові — батько та син. Відео з боді-камер play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up