Цей день, 4 вересня: яке сьогодні свято, прикмети та забобони

Цей день, 4 вересня: яке сьогодні свято, прикмети та забобони

Читайте, яке православне свято відзначають українці 4 вересня 2019 року. Крім цього, ми розповідаємо про про головні прикмети на цей день.

У церковному календарі дата 4 вересня пов'язана з особистістю святого Агафоніка Нікодімійського, постраждалого за віру в IV столітті.

Тоді було велике гоніння на християн і за часів тетрарха Максиміана Агафоніка схопили в Нікомидії. Це було його рідне місто. Його і ще декількох християн направили до Фракії на суд. Багато мучеників сильно понівечились і не могли більше йти, тому їх вирішили стратити на місці. Агафонік же витримав весь шлях і його засудили до смертної кари в місті Бешикташ. Під час страти Агафонік молився.

Старовинне повір'я говорить, що сьогодні лісовик приходить на тік, щоб познущатися над соломкою і влаштувати розгардіяш. Тому кожен господар споряджався в кожух навиворіт, в рушник, зав'язаний на голові, брали кочергу і виходили вартувати свої запаси від лісовика. Навколо току потрібно було накреслити коло і сісти в нього. Так вважали, що лісовик не зможе пройти.

Відео дня

Іменини в цей день:

  • Олександр,
  • Олексій,
  • Аріадна,
  • Опанас,
  • Василь,
  • Гаврило,
  • Іван,
  • Іларіон,
  • Исаакий,
  • Макар,
  • Михайло,
  • Федір,
  • Фелікс

Народні прикмети на 4 вересня

4 вересня сонячний день видався – гарна погода протримається ще чотири тижні.

Врожай горіхів, а грибів, навпаки, дуже мало – за прикметами, буде холодна і сніжна зима.

Якщо людина народилася 4 вересня, то буде доброю, але дуже образливою.

В якості талісмана їй радять носити берил

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up