Скандал у православному храмі МП: священик вигнав доньку бійця АТО з хрестин

Скандал у православному храмі МП: священик вигнав доньку бійця АТО з хрестин

У Бершаді Вінницької області розгорівся скандал у православному храмі Московського патріархату. Батюшка не дозволив дівчині стати хресною матір'ю для дитини.  Священик вигнав її з храму, але за доньку заступився батько.

 Відео скандалу опублікувала Оксана Лебідь у Facebook.

–  Бершадські хами Московського патріархату вигнали з храму дівчину за те, що вона віруюча Української греко-калицької церкви і символ віри (запрошена бути хресною на таїнстві хрещення) говорила українською мовою! Ганьба прислужникам Москви, – повідомила Оксана.

На Водохреща, 19 січня 2019 року, священик, почувши, що дівчина  відвідує греко-католицьку церкву, сказав щоб вона вийшла з храму. Батько дівчини прийшов до батюшки, щоб запитати, яке мав право священнослужитель вигнати його доньку.

Відео дня

— Ви не говорите від Бога, ви служите Кирилу і Московії. Ви не служите українському народу і таким як я, що ми вас захищали, – наголосив батько, який є військовослужбовцем.

Дивіться відео скандалу:

Нагадаємо, на Вінниччині розгорівся гучний скандал через перехід прихожан в ПЦУ.

Варто зазначити, у Вінницькій області близько 320 парафій Московського патріархату, з яких вже 20 перейшли в автокефальну церкву. Крім того не менше 10 готуються до приєднання.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (104)
  • Vlad Vinnytsya

    Снова провокация против каноничной Церкви. Сил Пастырям и Пастве)))
  • Ekaterina Pankeyeva

    Врать очень большой грех! А зачем вы делаете, что вам не положено? "Крестите" там, куда ходите. А то смахивает на провокацию!
  • Кристина Лубова

    В любому випадку він не має права виганяти людей з церкви,гнати його в шию треба.

    Вася reply Кристина Лубова

    Я перепрошую.
    Ви дивилися ролік? батюшка говорить дуже спокійно, але мурло с ато вимагає (!) відповіді, начебто як Порошенко отримав якийс томос, то відмороденим все припустимо.
    То не батюшка гнав, а хам у камуфляжі наривався.
  • Іван Ковальчук

    Для мене залишається незорозумілим лиш одне: як або чому в умовах війни з Росією донька воїна АТО, патріотка наважилась брати участь у Таїнстві Хрещення у церкві, яка пропагує "Русский мир"???  Це, можливо більше питання до біологічних батьків, ніж до хресних, але усе ж таки. У Бершаді, Слава Богу, вже є і храм ПЦУ, і УГКЦ, чому не охрестити малюка там, у дійсно українській церкві, а не підтримувати присутністю і гривнею це представництво Кирила і Путіна в Україні.

    Вася reply Іван Ковальчук

    Та яка різниця  - Московська, турецька...Мало з турками воювали - теж не наші?
    Щодо гривні для Путіна. Не Вам це гооврити.
    Он батько наш - Порошенко (вибачай, Боже) підтримує Россію фабриками.  Хиба не приклад?
    А хрестити потрібно там, де твоя віра. Але ж побратими пришелепувати, їм тре сварка, тре показати хто на селі хазяїн. Вони ж не розуміють у вірах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up