Ще дві церковні громади з Вінницького району приєдналися до ПЦУ

Ще дві церковні громади з Вінницького району приєдналися до ПЦУ

У Вінницькому районі на днях дві церковні громади оголосили, що переходять до Православної Церкви України.

Так, 11 січня, таке рішення прийняли парафіяни храму архістратига Божого Михаїла у селі Комарів Вінницького району.

Люди голосували у клубі. Першим виступив настоятель храму протоієрей Валентин Гуторов. Священик наголосив, що рішення щодо приєднання до Української Церкви цілком залежить від громади, і він готовий прийняти будь-яке рішення своїх парафіян. Він зазначив, що «не ділитиме парафіян на «своїх» і «чужих»».

Відео дня

— Отець Валентин наголосив, що усі мешканці села є його парафіянами, а на закиди, що хтось із них не ходить до церкви регулярно, відповів історією з власного досвіду. Якось священику довелося причащати 90-річного дідуся, який сповідався в перший і в останній раз у житті, — зауважив отець Валентин.

Результати голосування були такі: 57 голосів «за» Помісну Церкву, 3 – «проти» і 2 «утрималися».

Також до Православної Церкви України 13 січня перейшла церковна громада Успенського храму села Степанівки Вінницького району. Настоятелем храму там також протоієрей Валентин Гуторов. За приєднання до ПЦУ проголосували всі учасники зібрання одноголосно.

Довідка.

Станом на 13 січня, як повідомляє прес-служба Вінницької єпархії, у Вінницькому районі приєдналися до Помісної Православної Церкви України 11 парафій.

Читайте також:

Штовханина у соборі, Порошенко і колядки: як вінничани Томос зустрічали

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up