Перше засідання Синоду УПЦ: митрополита Симеона призначили секретарем

Перше засідання Синоду УПЦ: митрополита Симеона призначили секретарем

Вчора,  5 лютого 2019 року, у Соборі Святої Софії Київської відбулося перше засідання Священного Синоду Помісної Української Православної Церкви. У засіданні під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія взяв участь і  Митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Офіційних запрошень на нього не розсилали, склад тримали в таємниці, порядку денного та інших подробиць засідання не повідомляли. Уже коли Синод закінчився - з'ясувалось, обговорювали кадрові питання.

Синодом було прийнято низку рішень, які стосуються адміністративного устрою Церкви, зокрема було затверджено титули архієреїв, встановлено порядок найменування єпархій у разі, якщо ці найменування дублюються – у такому випадку єпархія іменується відповідно до подвійного титулу архієрея.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

— Синод розглянув і ухвалив типовий статут Управління єпархії для єпархій Помісної Церкви. Також було розглянуте організаційне питання Вінницької єпархії. На пропозицію Предстоятеля митрополит Вінницький і Барський Симеон був затверджений Головним секретарем Священного Синоду, — повідомляють у прес-службі Вінницької єпархії ПЦУ.

Було затверджено, що релігійні організації, які входили до складу кожної єпархії станом на 15 грудня 2018 р., залишаються у складі відповідної єпархії. Перехід духовенства і парафій між єпархіями Помісної Церкви можливий лише на основі канонічних правил, тобто за згодою архієреїв обох єпархій, посвідченою відповідними документами.

Розглянувши всі питання порядку денного, Синод успішно завершив своє засідання. Всі рішення були прийняті при повній згоді усіх членів Синоду.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Юрий Семенюк

    Не УПЦ, а ПЦУ.
  • Юрій Данилюк

    Може церковні новини залиште для церковних там газет,журналів. Пишіть щось цікаве та дійсно особливе.
  • Кира Кирюшина

    Повысили малеха Сему))) рад наверное...
  • Next

    Слава Богу, Варфоломію, Філарету, Симеону, Епіфанію і Порошенку. Анафема Путіну і його розкольницькій православній церкві (РПЦ) -відділу ФСБ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up