Громада села Сокиринці перейшла до ПЦУ. Настоятель храму за парафіянами не пішов

Громада села Сокиринці перейшла до ПЦУ. Настоятель храму за парафіянами не пішов

Громада храму у селі Сокиринці Вінницького району перейшла до ПЦУ. Таке рішення підтримали й мешканці села, але настоятель храму переходити не захотів.

Таке рішення було прийнято 29 грудня після завершення богослужіння.

— Церковний актив релігійної громади святого великомученика Димитрія Солунського села Сокиринці Вінницького району звернувся до настоятеля храму протоієрея Віталія Дахновського з пропозицією підтримати думку громади і мешканців села та приєднатися до Православної Церкви України. Парафіяни одностайно проголосували за таке рішення і документально зафіксували своє волевиявлення. Церковна громада врахувала й думку православних мешканців села, понад 400 з яких вже поставили підписи за те, щоби бути у юрисдикції Православної Церкви України, — зазначають у прес-службі Вінницької єпархії ПЦУ.

Варто відзначити, що священик храму не захотів підтримати думку своєї пастви. Тому громада звернулася до керівництва Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля.

Відео дня

Читайте також:

До Православної Церкви України приєдналися три парафії з Вінниччини

До Православної Церкви України приєднався найстаріший лікарняний храм Вінниччини

На Вінниччині ще одна парафія храму приєдналася до ПЦУ

Ще плюс одна: на Вінниччині парафія приєдналася до Православної Церкви України

У Вінниці храм, який  розташований у бункері, приєднався до Православної Церкви України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Татьяна Астахова

    История всегда идёт по спирали. Их предки когда-то приняли унию. Что ещё ждать от предателей? Это уже на генном уровне.
  • Задунайский Торонтуй

    Уважение попу. Тверд в вере, значит настоящий.
  • Небайдужий

    Да, молоцы теперь будут лизать сапоги..
  • Любов Солодар

    Молодці.

    Задунайский Торонтуй reply Любов Солодар

    Их мало. Иуды всегда в меньшенстве.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up