День Міни 23 грудня: прикмети, забобони та про що варто просити святого

День Міни 23 грудня: прикмети, забобони та про що варто просити святого

Цього дня, 23 грудня, вшановують Міну Красномовного. Люди вірили, що святий зцілює очні хвороби та молилися йому, щоб той допоміг повернути їм зір.

Історія

Мученик Міна вважається цілителем всіх очних хвороб. Люди вірили, що цей святий володів даром чудотворення і лікував людей з поганим зором. За повір'ям, він вчить відрізняти погану людину від хорошої. Наші предки казали: "Зі святого Міни – з очей полуда".

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Народні прикмети:

  • Ясний день віщує швидкий прихід морозів.
  • Яскраво сяє Велика Ведмедиця – незабаром буде заметіль.
  • Зірки мерехтять – до холоду.
  • Яскраві і блискучі зірки обіцяють морозну погоду.
  • Білі хмари – незабаром буде похолодання.
  • Сороки літають близько до будинку – чекайте хуртовини.

Що не можна робити цього дня:

  • Подаючи милостиню – не дивіться жебракові в очі – до біди.
  • Уникати людних місць - таким чином ви вбережете себе від ймовірної небезпеки.

Тим часом, у народі радять 23 грудня більше посміхатися робити добрі справи та за можливості довго поспати. Чим довший сон - тим довше ви проживете.

До речі, з 23 грудня день починав прибувати, а ніч - зменшувалася.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Галя

    День сьвятої домки. Хто не має роботи - той стриляє бомки
  • Юрій Данилюк

    Віра в диво - це відсутність інтелекту.

    Катюшка Темченко reply Юрій Данилюк

    З чого ви то судите. Якщо людина вірить, і працює над собою то в неї відсутній інтелект. Кожна людина по своєму індивідуальна. І всі ми повинні хоч крапельку вірити в диво. Але то не означає що після того нічого не потрібно робити. Потрібно наполегливо працювати. І все обов'язково вийде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up