ВІН І ВОНА: Як не зруйнувати стосунки кількома словами

ВІН І ВОНА: Як не зруйнувати стосунки кількома словами
  • Про що зазвичай сперечається чоловік і жінка?
  • Про гроші, секс, прийняття рішень, моральні цінності, виховання дітей, розподіл домашніх обов’язків.
  • Досить часто такі суперечки переходять в однаково болючі для обох сварки і скандали.
  • Воно вам треба?

Причина всього цього, як не дивно одна — ми не відчуваємо себе коханими. З відчуттям нелюбові — починає боліти душа і часом навіть тіло. А коли у нас щось болить, чи можемо ми в цей час любити? Ні. У цей час ми можемо заподіювати такий самий біль, а бажано ще й сильніший.

Тобто тиснемо на точки, відомі тільки близьким людям. Найболючіші. Що це може бути? У кожного з нас є свої власні, які зачіпають за живе, повертають в неприємне минуле, піднімають на поверхню наші комплекси. Для нас ці теми в папці «заборонені». Тож якщо вже у вас виникла суперечка з якогось питання, будьте ласкаві, лайтеся, кричіть, бийте посуд, меблі, все що завгодно. Але.

Всі звуки і рухи повинні бути конкретно з конкретного питання. Не починайте по ходу те, що потім буде складно закінчити.

Відео дня

ТОП-10 тем, про що не варто сперечатися


Про гроші


Немає нічого більш принизливого, ніж дорікати кохану людину в тому, що вона менше заробляє. Для жінки це прямий натяк на те, що вона утриманка і ні на що не здатна. Для чоловіка — це удар по самолюбству, часом навіть сильніший, ніж сумнів у його сексуальних перевагах. Якщо не хочете самотужки, своїми руками створити між вами прірву відчуження — про гроші тільки конструктив.


Про мрію


Всі ми мріємо. Часом своїми мріями, навіть найпотаємнішими ми ділимося з коханими людьми. Це може бути все що завгодно — підкорити світ, стати наркобароном, навчитися танцювати джайв. Мрія дуже чутлива струна людської душі і дуже боляче, коли її починають смикати під час суперечки. Особливо, коли слів не підбираєш, про інтонації взагалі вже мова не йде. Коли нашу мрію кидають під ноги і починають топтати — це дуже боляче. Після цього вже може не бути точок повернення.


Про колишніх


Хочете стопроцентово зачепити самолюбство коханої людини? Почніть в розпал сварки згадувати колишніх. Не важливо, своїх або його/її. У відповідь можете почути докладний опис романтичних зустрічей, пристрасті і зовнішніх порівняльних характеристик. Ви сваритеся, пам’ятайте про це, так що не факт, що порівняння буде на вашу користь. А якщо і так, все одно зачепить за живе, воно вам треба?


Про родичів


Ця тема в принципі табу. Тут, вибачте за порівняння, як про небіжчика — якщо не можете сказати нічого хорошого (ну всілякі родичі бувають), просто мовчіть. У запалі сварки кидатися гострими порівняннями: «Ти прямо як твоя божевільна матуся», або «ти такий же тюлень неповороткий, як твій батько» — це не просто не повага, це плювок в обличчя святині. Пам’ятайте, ми не вибираємо батьків і любимо їх просто апріорі. Навіщо ж так?


Про невдачі


Всі люблять, коли ними захоплюються. Розмови про минулі невдачі в справах, кар’єрі, стосунках, спорті, програші в суперечці, запізнення… та усіляке інше, викликають однакове для всіх почуття — невпевненості. Як у чоловіків, так і у жінок. Самооцінка стрімко спукається до нуля, а в голові одразу піднімає голову черв’ячок сумніву — а чи дійсно мене кохають, а чи дійсно настільки кохаю я, якщо мені все це пригадують.


Про секс


Чомусь вважається, що тема сексу в сварках особливо ранить чоловіка. Мовляв, варто щось сказати про його пеніс, тривалість акту, і все — ви вбили мужність. Для жінок ця тема не менш болюча. У сексі жінки так само беззахисні, і слухати одкровення на тему — колод, сідниць або фригідності також боляче і ранить самолюбство.


Про минуле


Не кожен може похвалитися блискучим минулим. У всіх нас є тайники душі або скелети у шафі. І діставати їх на світ Божий, згадувати помилки, будь-які, навіть найнезначніші — не гарно. Провітрюючи минулі помилки при будь-якому скандалі ви ризикуєте і самі стати тим самим помилковим минулим.


Про друзів


Тут про всі розмови, які мають негативні оцінки його/її друзів. Тут все майже так само, як і у випадку з родичами. До речі, з позитивними оцінками також варто бути уважними. Важливо не перестаратися, щоб кохана людина не відчула себе приниженою або не опинилася в позиції людини, яку порівнюють з іншими.


Про захоплення


Захоплення — це те, чим живе людина. Йога о четвертій ранку, гурток шахів, рибалка, гантелі, машини — все це змушує очі сяяти, а душу співати від задоволення. Фрази з розряду: «Що за дурницями ти тут займаєшся, краще б борщ зварила», або «ти крім своєї безглуздої риболовлі нікого не бачиш» — навіщо? Це віддушина людини. Це як, чим би дитя не тішилося, так. Але ж ми живі, поки в нас живі діти.


Про дітей


Діти — наше продовження, наше майбутнє, і наші сподівання, і надії, і наша гордість. Лаючись, ми частенько закликаємо їх в свідки (якщо у нас, звичайно, діти є). Причому закликаємо не найбільш дипломатичним чином: «Скажи своєму козлу таткові, щоб він хоч раз в житті послухав слова розумної людини», «не кричи, на тебе дитина дивиться, виросте такою ж істеричкою». Цією отрутою можна стріляти до нескінченності. Але подумайте, що своїми пострілами ви вбиваєте тих самих двох зайців: свої стосунки і одночасно ви кладете наповал майбутнє своєї дитини…
 

«Конфлікт переводить стосунки на новий рівень»

Валерій Андросов, психолог:

— Сперечатися, конфліктувати, лаятися теж треба вміти. Для цього важливо розуміти рамки можливого, або дуже тонко відчувати той час, коли вас почнуть бити. Або коли образа буде настільки сильною, що ця людина вас просто ніколи не пустить в своє життя. Більшій половині сварок, які відбуваються в нашому житті, можна елементарно запобігти — вчасно почати розмову.

Правильно, коли партнер готовий почути те, що ви йому скажете, готовий проаналізувати інформацію, якщо вміє, може висловити свою думку, у відповідь і ви його почуєте, і зробите свої висновки. Якщо підвищується голос — не проблема, навіть якщо голоси переходять в гучний крик. Головне, говорити по суті, у справі, що турбує, і отримувати зворотний зв’язок, суть не в гучному голосі.

Суть в тому, що не можна, заборонено принижувати, ображати, обзивати, користуватися забороненою інформацією, отриманою поза ситуацією, маніпулювати, ображатися, загрожувати, говорити про дефекти зовнішності, неадекватних родичів… Важливо коротко, можна тихо або голосно, але по суті.

Ще одне дуже важливе призначення конфлікту — він практично завжди переводить стосунки на новий рівень. Якщо правильно, то на більш високий рівень стосунків і довіри, якщо неправильно, то це дорога до розлучення.
 

Читайте також:

Він і Вона: Про що не варто забувати, коли ви разом

Він і Вона: Як позбутися партнера раз і назавжди або 10 «порад» майбутній одиначці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up